Ethereum Nieuws

De inkomsten uit Ethereum mining overtroffen die van Bitcoin in mei

Ethereum miners behaalden in mei recordinkomsten. Hierdoor verdienen ze voor de tweede keer in het afgelopen jaar meer dan Bitcoin miners.


Ethereum mining

De maandelijkse inkomsten uit mining op de Ethereum blockchain bereikten in mei de $2,35 miljard. Zo blijkt uit statistieken van Coin Metrics. Dit is veel in meer in vergelijking met de $1,45 miljard voor Bitcoin. In februari lagen de Ethereum mining inkomsten op $1,36 miljard, heel dichtbij de $1,37 miljard van Bitcoin. Bitcoin mining heeft de neiging om te domineren op basis van de bruto-inkomsten.

Proof-of-work mining vraagt mensen om hun rekenkracht te besteden aan het helpen beveiligen van het netwerk. Het is het proces waarbij nieuwe transacties op het netwerk worden verwerkt en nieuwe tokens worden aangemaakt.

Mining inkomsten bestaan uit twee elementen: blokbeloningen en transactiekosten. Elke keer dat iemand een transactieblok mined en aan de blockchain toevoegt, ontvangt hij een bepaald aantal nieuw gemaakte tokens. In het geval van Bitcoin is dat elke 10 minuten 6,25 Bitcoin ($227.000); voor Ethereum is het twee Ether ($5.100) elke 13 seconden. Ze ontvangen hiernaast ook de transactiekosten binnen dat blok.

BTC vs ETH mining inkomsten – Bron: Coinmetrics

Dat de ETH miners veel geld verdienden afgelopen maand is niet zo gek. Hoe drukker het netwerk wordt hoe competitiever het wordt om een transactie door te voeren. Tarieven passen zich aan aan vraag en aanbod. Iets meer dan $1 miljard aan inkomsten van ETH miners kwam vorige maand uit vergoedingen, vergeleken met de $130 miljoen voor Bitcoin. De transactiekosten van Ethereum overtreffen die van Bitcoin consequent.


Twee gebeurtenissen die effect hebben op Ethereum mining

Twee dreigende gebeurtenissen zullen echter het minen van Ethereum voorgoed veranderen. De eerste is de implementatie van EIP-1559 in een netwerkupgrade in juli die bekend staat als de “London Hard Fork”. De tweede is de uiteindelijke overgang naar een Proof-of-Stake (PoS)-consensus.

EIP-1559 is een Ethereum verbeteringsvoorstel dat de ETH transactiekosten zal verbranden in plaats van ze aan miners te geven. Door de hoeveelheid ETH in omloop te verminderen, zou de vraag naar het asset kunnen stijgen, waardoor de waarde van de blokbeloningen in Amerikaanse dollars zou toenemen.

Proof of stake zal mining echter volledig vernietigen en vervangen door “staking”. In wezen zal het netwerk worden beveiligd door het proces van mensen die ETH storten. Ze claimen nieuwe beloningen als ze transactieblokken correct valideren, terwijl ze delen van hun inzet verliezen als ze dat niet doen. Ethereum miners moeten dus niet te veel wennen aan de recordinkomsten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten