Stablecoin Nieuws

De marktkapitalisatie van Stablecoins stijgt elke dag met $100 miljoen

De opkomst van DeFi-protocollen en de vraag naar tokens in liquiditeitspools kunnen bijdragen aan een enorme stijging van het aanbod van stablecoins.


$100 miljoen per dag

Volgens een tweet van de mede-oprichter van Coin Metrics, genaamd Nic Carter, stijgt het huidige aanbod van de stablecoins: Binance USD (BUSD), Dai (DAI), HUSD, Paxos Standard Token (PAX), USD Coin (USDC), USDK en Tether (USDT) al bijna twee maanden dagelijks met ongeveer $100 miljoen.

“Iedereen was zo enthousiast over DeFi dat niemand erop wees dat stablecoins sinds half juli $100 miljoen per dag hebben toegevoegd”, zei Carter. “DeFi-opbrengsten / rentetarieven zijn duidelijk een vacuüm dat veel stablecoins naar binnen zuigt.”


Stablecoins in de toekomst

Stablecoins zijn populair onder de tokens die worden gebruikt in liquiditeitspools voor DeFi-protocollen. Deze pools duiken in steeds grotere aantallen op en brengen steeds grotere opbrengsten. DAI en USDC zijn de meest uitgeleende en geleende stablecoins in het Compound-protocol en zijn ook de meest geleende stablecoins in Aave.

Tether heeft echter nog steeds een dominantie van 80% op de stablecoin-markt. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de totale marktkapitalisatie van Tether gestegen van $9,2 miljard op 15 juli tot meer dan $13,7 miljard vandaag. Dit is een sprong van bijna 50%. Het handelsvolume van USDT is in dezelfde periode met ongeveer 150% gestegen, van $21,9 miljard naar meer dan $54 miljard op het moment van schrijven.

Regelgevers beginnen dit ook op te merken. Andrew Bailey, de gouverneur van de Bank of England, zei vandaag dat stablecoins een aantal “nuttige voordelen” kunnen bieden voor Britse investeerders. Hierbij noemde hij het verminderen van moeilijkheden bij betalingen, maar hij waarschuwde dat de munten wel “gelijkwaardige normen moeten hebben net zoals die gelden voor andere vormen van betalingswijzen. Bailey wees ook op de noodzaak van gecoördineerde internationale regelgeving voor stablecoins:

“Een wereldwijde stablecoin is een grensoverschrijdend fenomeen. Het kan in één rechtsgebied worden gebruikt, in een andere valuta worden uitgedrukt en door consumenten in een derde vorm worden gebruikt. De regelgeving moet hierop aansluiten.”