Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De Media Markt begint met uitrollen Bitcoin ATMs in Oostenrijk

De Duitse multinational Media Markt betreedt de Bitcoin-arena en begint op korte termijn met de installatie van 12 Bitcoin ATMs in Oostenrijk. Klanten kunnen binnenkort bij 12 filialen in Oostenrijk Bitcoin kopen bij de ATMs van Kurant. De Oostenrijkse ATM-fabrikant is al sinds 2014 actief op de markt en is momenteel de marktleider op het Europese continent.

Na de eerste tests is het tijd voor actie

Een paar jaar geleden is Media Markt al begonnen met het onderzoeken en testen van Bitcoin ATMs in één van de winkels in Wenen. Nu heeft het besloten om tot actie over te gaan en de machines in 12 filialen door heel Oostenrijk neer te zetten.

Voor de ATMs gaat het een samenwerking aan met Kurant, dat verspreid door landen als Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Griekenland meer dan 200 Bitcoin ATMs heeft staan. Volgens Stefan Grill, de Managing Director van Kurant, kan het installeren van dergelijke machines voor nieuwkomers in het Bitcoin-ecosysteem zorgen.

Media Markt is de grootste elektronicaretailer in Europa. Het bedrijf werd opgericht in 1979 en heeft over het hele continent meer dan 1.000 winkels. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België en natuurlijk Nederland kunnen klanten al jaren terecht voor hun elektronica. De omzet van Media Markt voor 2021 kwam uit op meer dan 22 miljard dollar.

Retailgiganten omarmen Bitcoin

Grote retailers over de hele wereld laten steeds vaker hun ogen op Bitcoin vallen. Ook in de laatste maanden zijn er wereldwijd een aantal interessante partijen bijgekomen die zijn begonnen met het aanbieden van Bitcoin-diensten.

Eind 2021 besloot de grootste supermarktketen van Kroatië, Konzum, ervoor om verschillende cryptocurrency’s als betaalmiddel te accepteren. Onder andere Bitcoin, Ethereum, Ripple en Tether kunnen bij de supermarkten van Konzum gebruikt worden als betaalmiddel.

Kort daarna is ook de Mexicaanse supermarktketen Elektra een samenwerking met BitPay aangegaan om klanten de mogelijkheid te geven met Bitcoin te betalen. Nu komt daar in Europa dus Media Markt bij en komen er langzaam maar zeker meer mogelijkheden om met Bitcoin te betalen.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten