Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

De NFT-marktplaats OpenSea bereikt voor het eerst $10 miljard volume

OpenSea, wereldwijd de grootste marktplaats voor NFT’s, heeft voor het eerst meer dan $10 miljard aan volume gefaciliteerd. Dit is voor het eerst sinds hun opening vier jaar geleden.


Overschrijden $1 miljard marktvolume

OpenSea is de eerste NFT-marktplaats die op de blockchain van Ethereum (ETH) was opgericht. Het handelsvolume van het platform is in feite meegegroeid met de toenemende populariteit van de nog nieuwe technologie. Nadat de online marktplaats al een aantal recorddagen boekte, heeft het nu officieel $1 miljard aan marktvolume overschreden.


Grote verschillen tussen grootte van NFT-marktplaatsen

Momenteel loopt het platform van OpenSea kilometers voor op de concurrentie. Andere grote NFT-platforms, zoals Rarible en SuperRare.co, zouden ‘slechts’ volumes bereiken van respectievelijk $264 miljoen en $178 miljoen. Het grote verschil tussen deze platforms is de prijzen waardoor de NFT’s verkocht worden. Rarible en SuperRare.co hebben gemiddeld gezien namelijk aanzienlijk hogere NFT-prijzen. Dit suggereert dat deze platforms voornamelijk gebruikt worden voor de items met een hogere ticketverkoop.

Axie Infinity is naar verluidt het één-na-grootste platform, met in totaal meer dan een miljoen handelaren op zijn platform. Dit aantal ligt hoger dan bij OpenSea, zij hebben namelijk in totaal bijna 636.000 handelaren op hun platform. Rarible heeft in vergelijking ‘slechts’ ongeveer 84.000 handelaren op hun platform. De verschillen tussen de diverse NFT-platforms zijn hierdoor groot.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten