Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De politie van Kosovo neemt honderden Bitcoin mining machines in beslag

De politie in Kosovo meldde de inbeslagname van meer dan 300 Bitcoin (BTC)-mining apparaten. Deze zijn sinds vorige week in beslag genomen.


Bitcoin mining apparatuur in grote getalen in geslag genomen

Op 6 januari zei de politie bij een inval in de stad Zuid Mitrovica dat het 67 mining apparaten in beslag had genomen. Hiervan wordt vermoed dat ze worden gebruikt voor de productie van crypto valuta’s.

Op 8 januari meldde de autoriteiten dat ze de douane van het land hebben geholpen bij het in beslag nemen van nog eens 272 Antminer Bitcoin mining machines in de gemeente Leposavic. Bij de inval is volgens de politie één persoon aangehouden.

Daarnaast meldde de politie van Kosovo dat ze ook nog eens 39 Bitcoin mining machines in beslag had genomen. Dit deed het ten noorden van Pristina, de hoofdstad van het land.

De Minister van Economie, Artane Rizvanolli, prees de politie inval. Ze zei op Twitter dat de inbeslagname betekent dat belastingbetalers tienduizenden euro’s per maand zullen gaan besparen. Het is echter niet bekend of dit in de praktijk ook daadwerkelijk het geval gaat zijn.


Kosovo’s energiecrisis

De regering van Kosovo heeft in december de noodtoestand van 60 dagen uitgeroepen om het hoofd te bieden aan de energiecrisis. Deze maatregel wordt gevolgd door een algemeen verbod op Bitcoin en crypto valuta mining vorige week.

In het Zuidoost Europese land werd in december de grootste kolencentrale van het land stilgelegd. Dit werd gedaan vanwege een technisch probleem, waardoor Kosovo gedwongen werd elektriciteit te importeren uit buurland Servië.

Echter verloor Servië een derde van zijn stroomcapaciteit, wat resulteerde in hogere prijzen. Kosovo, dat 1,8 miljoen inwoners heeft, importeert nu volgens Reuters meer dan 40% van zijn verbruikte energie.

De regering beweert dat de noodtoestand het mogelijk maakte om stroom onderbrekingen op te leggen en geld voor invoer opnieuw toe te wijzen. Echter hebben critici het Bitcoin-mining verbod in twijfel getrokken. Arber Jashari, een in Kosovo gevestigde juridische expert, zei het volgende:

“Er is onvoldoende juridische basis voor het verbod op crypto valuta mining. Er is namelijk geen speciale wet is die deze kwestie regelt.”

Kosovaarse wetgevers hebben in oktober 2021 een crypto valuta wet opgesteld. Hoewel het parlement deze naar verwachting eind 2021 zou aannemen, is de wetgeving nog in behandeling.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten