Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

De prijs van één aandeel van Coinbase is geschat op $250

Alle fulltime Coinbase medewerkers krijgen een leuk cadeau van hun werkgever. Zij krijgen namelijk aandelen in Coinbase. De referentieprijs van $250, die vastgesteld is voor de Nasdaq listing, resulteert in een ‘bedankje’ van $25k voor elke werknemer.


Wat kunnen we verwachten van de beursgang?

De COIN-aandelen van de grote Amerikaanse beurs genaamd Coinbase hebben door Nasdaq een referentieprijs van $250 gekregen, vooruitlopend op de langverwachte directe notering op de beurs over enkele uren.

De prijs ligt ver onder de huidige FTX-pre-handelsprijs van $600. Wel is het24-uursvolume laag met minder dan $4 miljoen.

Coinbase wordt openbaar via een directe notering in plaats van een IPO, wat betekent dat de referentieprijs geen directe indicator is van de marktkapitalisatie van het bedrijf. Het impliceert simpelweg een waardering van $65 miljard, wat lager is dan andere schattingen, variërend tussen $68 miljard en $120 miljard.


Openingsprijs vs referentieprijs

De referentieprijs weerspiegelt niet de openingsprijs, de aankondiging maakte duidelijk:

“Houd er rekening mee dat de referentieprijs GEEN biedprijs is en niemand aandelen tegen die prijs gekocht of verkocht heeft. De openingsprijs zal worden bepaald op basis van koop- en verkooporders in de openingsveiling op Nasdaq. “

Dit is de eerste belangrijke directe notering op de Nasdaq. Volgens CNBC lag de openingsprijs van “de vijf belangrijke directe noteringen die eerder hebben plaatsgevonden op de New York Stock Exchange – Spotify, Slack, Palantir, Asana en Roblox – gemiddeld ongeveer 37% boven de referentieprijs.” Door deze trend te volgen, zou de openingsprijs van Coinbase boven $340 komen, met een waardering van ongeveer $90 miljard.

De handelsprijs zou nog hoger kunnen stijgen met het Coinbase-pre-listingcontract CBSE dat momenteel rond $600 handelt op de FTX-beurs, wat neerkomt op een premie van 140% boven de referentieprijs. Een andere indicator die een sterke eerste dag suggereerde, was de financiële verklaring van Q1 2021 die suggereert dat de inkomsten zijn gestegen tot $1,8 miljard. Dit zal omgerekend een nettowinst opleveren tot $800 miljoen, wat hoger is dan de $32 miljoen die in dezelfde periode vorig jaar werd geregistreerd.


luxe cadeau

In de aanloop naar de Nasdaq-notering verraste Coinbase alle 1.700 fulltime werknemers door ze elk 100 aandelen te geven, ter waarde van $25.000 tegen de huidige referentieprijs. Het “dankjewel” -geschenk van 25 maart is een vrijblijvende schenking, wat betekent dat ze ze onmiddellijk kunnen verkopen nadat de aanbieding morgen openbaar wordt gemaakt.

Deze aandelen komen bovenop de 105.510 aandelenopties die de afgelopen jaren zijn uitgedeeld aan werknemers van de Ierse tak van Coinbase.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten