Nieuws

De prijsstijging van Bitcoin suggereert dat het FOMO-tijd is

Er is een oud gezegde op Wall Street dat financiële markten worden aangedreven door twee emoties: angst en hebzucht. Op de crypto markt is de drijfveer vaak een combinatie van die twee: Fear of missing out.


Fear of missing out

De FOMO, zoals het vaak wordt genoemd, zag er afgelopen woensdag goed uit voor de Bitcoin. De koers steeg na bijna twee maanden tijd weer naar een nieuw hoogste niveau, van boven de $9000.

Op het moment van schrijven is de koers iets terug gezakt tot een prijs van $8860. Dit niveau ligt ruim boven de voortschrijdende gemiddelden van 10 dagen en 50 dagen, wat een extreem bullish sentiment aangeeft.

Daarnaast blijven investeerders praten over de aanstaande halving, een evenement dat net zo vaak plaatsvindt als de Olympische Spelen of een Amerikaanse presidentsverkiezing. Voor veel Bitcoin fans is de halving belangrijker dan de andere twee genoemde evenementen.

Rond 12 mei zal het aantal nieuwe Bitcoins dat elke 10 minuten wordt gedolven met 50% dalen. In het verleden heeft het halving evenement tot enorme stijgingen gezorgd. De aanstaande halving kan dan ook een belangrijke reden zijn van de enorme koersstijging deze week. Danny Kim, van het crypto bedrijf SFOX zei hierover het volgende:

“De media-aandacht voor de halving in de afgelopen vijf maanden, in combinatie met het voortdurend toenemende zoekvolume van Google voor ‘bitcoin halving’, suggereert dat we mogelijk een enorme FOMO zullen zien rond het komende halving evenement”,

Exchange storingen

Het handelsvolume is enorm aan het stijgen. Het volume steeg zelfs zo veel dat de servers van crypto exchange Coinbase crashten.

De S&P 500-index steeg gisteren ook met 2,6% ondanks de enorm slechte BBP-cijfers. Hieruit blijkt dat de grootste economie ter wereld voor het eerst in zes jaar is gekrompen.

De stijging van aandelen helpt Bitcoin, maar hier zit waarschijnlijk een limiet op, zei analist Josh Rager. Hij vertelt:

“Persoonlijk weet ik niet of Bitcoin de $10.000 kan bereiken. Echter denk ik dat, zolang de aandelenmarkt goed presteert, het een positieve impact op Bitcoin zal blijven houden.”

Hoe gaat het met de andere investeringen?

Over het algemeen hebben alle cryptocurrencies goed gepresteerd. Zo steeg de Ethereum koers met meer dan 10%, de Ethereum Classic koers met 11% en de EOS koers met 11%.

Ook de oliemarkt lijkt weer enigszins te herstellen. Gisteren zagen we de koers met zo’n 15% stijgen. De olieproductie is namelijk gedaald en dat heeft een positieve invloed op de prijs. Het edelmetaal goud steeg gisteren met iets minder dan 1%.


Amerikaanse rente tarief blijft rond de 0%

De Federal Reserve zei woensdag dat de Amerikaanse rentetarieven rond de nul zullen blijven. Daarnaast belooft de Fed door te gaan met het kopen van activa voor een onbeperkt bedrag om de wereldmarkten soepel te laten functioneren.

De centrale bank, onder leiding van voorzitter Jerome Powell, zei dat ze het streefbereik voor de korte rente op 0% tot 0,25% aan blijven houden. Daar werd aan toegevoegd:

“Dit blijft zo totdat er vertrouwen is dat de economie de recente gebeurtenissen heeft doorstaan ​​en op schema ligt om haar doelstellingen voor werkgelegenheid en prijsstabiliteit te behalen.”