Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin, Exchange

De prijsstijging van Bitcoin zorgt voor een grote uitstroom van activa op crypto-exchanges

Op 24 oktober was er opvallend nieuws in de wereld van cryptocurrency, aangezien de grote crypto-exchanges een opvallende trend registreerden. De prijs van Bitcoin (BTC) doorbrak voor het eerst in een jaar de cruciale grens van $35.000, en tegelijkertijd was er een aanzienlijke netto uitstroom van fondsen van deze exchanges te zien.

Deze beweging van activa weg van de exchanges wordt beschouwd als een positief signaal voor de crypto-markt, aangezien het aangeeft dat handelaren hun bezittingen veilig weghalen in anticipatie op een mogelijke prijsstijging.

Grootste uitstroom is waargenomen op Binance

Volgens gegevens verstrekt door het crypto-analytische bedrijf CoinGlass, werd de grootste uitstroom waargenomen op Binance, waar in de afgelopen 24 uur meer dan $500 miljoen aan activa de exchange verliet. Dit werd gevolgd door crypto.com, met een uitstroom van $49,4 miljoen, en OKX met $31 miljoen. De meeste andere cryptocurrency-exchanges zagen een bescheidener uitstroom, met bedragen die onder de $20 miljoen lagen.

De recente beweging van fondsen weg van cryptoplatforms heeft herinneringen opgeroepen aan de ‘bank run’-angsten die ontstonden na de ineenstorting van FTX in november 2022. Toch lijkt de meest recente uitstroom meer te worden gedreven door het sentiment van handelaren dan door angst, in tegenstelling tot de paniekopnames die tijdens het hoogtepunt van de bear market werden waargenomen. Gegevens van Glassnode bevestigen dat de uitstroom van Bitcoin van de exchanges in de afgelopen dagen is gestegen, parallel aan de opwaartse beweging van de BTC-prijs.

Veel shortposities zijn geliquideerd

De opwaartse prijsbeweging had tevens tot gevolg dat ongeveer $400 miljoen aan shortposities werden geliquideerd, waarbij in de afgelopen 24 uur 94.755 handelaren hun derivatenposities zagen verdampen. Het grootste liquidatiebevel werd uitgevoerd op Binance en bedroeg een aanzienlijke $9,98 miljoen.

Tegelijkertijd wezen on-chain-analisten op de verhouding tussen de marktwaarde en gerealiseerde waarde (MVRV), een maatstaf die de marktwaarde van een activum vergelijkt met de gerealiseerde waarde ervan. Deze ratio wordt berekend door de marktkapitalisatie van een cryptocurrency te delen door de gerealiseerde kapitalisatie, waarbij de gerealiseerde prijs wordt bepaald door de gemiddelde prijs waartegen elke munt of token voor het laatst van eigenaar is veranderd in de blockchain. Op dit moment bedraagt de MVRV-ratio 1,47, wat aangeeft dat de laatste keer dat de markt getuige was van een bull run, de MVRV-ratio op 1,5 lag.

De totale waarde van cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met meer dan 7% gestegen, wat de hoogste waarde is die we sinds april hebben gezien. De toenemende speculatie rond de verwachte lancering van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) wordt gezien als de drijvende kracht achter deze stijging.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers