Newsbit

Google

De reden waarom Bitcoin bijna 4% is gedaald

Google

Bitcoin investeerders begonnen de avond gisteren met slecht nieuws. De Bitcoin prijs daalde met zo’n 4%. De plotselinge daling bracht de prijs onder de $8.500 dollar ondersteuning. Ook vandaag zien we de munt weer ineenzakken. De vraag is nu natuurlijk: Wat is de oorzaak van deze flinke prijsdaling?


Google’s Cache: een Bitcoin Killer?

Sommigen beweren dat het nieuws over de nieuwe dienst van Google, genaamd Cache, een potentiële oorzaak zou kunnen zijn van de prijsdaling. Door een aantal analisten wordt de nieuwe dienst een ‘Bitcoin Killer’ genoemd. De technologie gigant zou gebruikers in staat stellen om speciale, GooglePay gerelateerde, bankrekeningen te hebben.

Dit nieuws is een voorbeeld van de enorm uiteenlopende financiële strategie en gedachtes tussen Bitcoin fans en meer traditionele financiële bedrijven. Bitcoin is ontworpen als een gedecentraliseerd betalingssysteem, zonder dat het afhankelijk is van de traditionele valuta. Het aanbod van Google is daarentegen diep geworteld in het traditionele financiële systeem.

Google directeur Caesar Sengupta zei het volgende in een interview:

“Onze aanpak gaat zijn om goed samen te werken met banken en het financiële systeem. Het gaat misschien iets langer duren, maar het is duurzamer. Als we meer mensen kunnen helpen door meer dingen digitaal online te doen, dan is dat goed voor het internet en goed voor onszelf. “

Geen paniek, Bitcoin blijft bestaan

De nieuwe Google dienst is slechts één van de vele. Zo kennen we bijvoorbeeld ook de Goldman Sachs creditcard van Apple. Steeds meer bedrijven verplaatsen zich richting de zogenaamde ‘digital account’ wereld. Dit gebeurt omdat banken en techgiganten steeds meer samenwerken.

De verschuivingen gaat waarschijnlijk niet veel veranderen voor de Bitcoin. Door alle producten die al beschikbaar zijn en de daarnaast voor de hand liggende problemen waarmee elke crypto valuta wordt geconfronteerd (gezien door de reactie van de overheid op de Libra van Facebook), zullen de aankondigingen zoals Google Cache waarschijnlijk minder schadelijk zijn dan het lijkt.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top