Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

De Ripple CEO is enthousiast over de voortgang in de rechtszaak

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt dat zijn bedrijf er buitengewoon goed voorstaat in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission.

“Ripple staat er buitengewoon goed voor”

In een recent interview met de CNBC vertelde Garlinghouse dat hij blij is met de ontwikkelingen in de rechtszaak die is aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Hij vertelde dit tijdens een gesprek op de ‘Paris Blockchainn Summit’.

Volgens de CEO van Ripple is de rechtszaak veel beter verlopen dan hij 15 maanden geleden had verwacht toen het blockchain-bedrijf werd aangeklaagd.

“De rechtszaak is buitengewoon goed verlopen, en veel beter dan ik had kunnen hopen toen het ongeveer 15 maanden geleden begon”, zei Garlinghouse.

Hij leek echter niet blij met de consistente maandenlange vertragingen die tijdens de rechtszaak zijn ontstaan. Toch had hij er ook wel begrip voor zo leek het. Hij zei: “De wielen van justitie bewegen langzaam”.

De rechtszaak blijft doorslepen

Dat de rechtszaak lang duurt is geen woord over gelogen. In december 2020 werd Ripple Labs aangeklaagd door de SEC voor het uitvoeren van een niet geregistreerde effectenaanbieding. Veel investeerders dachten dat dit het einde van XRP zou kunnen betekenen, maar dat lijkt niet te kloppen.

De rechtszaak duurt nu al bijna anderhalf jaa, maar is grotendeels in het voordeel van Ripple uitgevallen. De rechtbank heeft twee belangrijke moties goedgekeurd die zijn ingediend door het blockchain-bedrijf, waaronder de Fair Notice Defense en een verzoek om de SEC e-mails van zijn personeel en voormalig directeur William Hinman te laten inleveren.

De beslissing, die eerder deze week werd genomen, zou antwoorden bevatten op de vraag of er belangenconflicten waren in de verklaring van Hinman uit 2018 dat Ethereum geen security was. Volgens Ripple is het namelijk raar om Ether wel als valuta te bestempelen, maar XRP niet.


Meest logische scenario: SEC en Ripple treffen een schikking

De uitkomst van de rechtszaak is heel belangrijk. Niet alleen voor Ripple, maar eigenlijk voor de hele crypto industrie in Amerika. Als Ripple verliest zou dat wel eens heel negatief kunnen uitpakken voor de cryptowereld in de Verenigde Staten.

Een overwinning voor Ripple zou de Amerikaanse SEC dwingen regels vast te stellen om te bepalen welke cryptocurrency als een security moet worden beschouwd. Echter, als Ripple de rechtszaak verliest, kunnen bijna alle crypto projecten die in de Verenigde Staten worden verhandeld, worden aangemerkt als een security. Die projecten kunnen dan wellicht een zelfde rechtszaak verwachten.

De meeste analisten verwachten op dit moment dat de rechtszaak zal eindigen in een schikking, die positief uit zal vallen voor Ripple.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten