Ripple

De Ripple koers kan mogelijk snel gaan stijgen

XRP zit al jarenlang vast in een neerwaartse trend, maar een aantal analisten voorspellen nu dat XRP een comeback kan gaan maken. Er leken langzaam maar zeker positieve tekenen naar voren te komen.


Neerwaartse trend

XRP is de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld, maar sinds de piek van meer dan $3,30 in 2018 gaat het al een tijd niet goed. XRP zit al jarenlang vast in een neerwaartse trend ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Op dit moment ligt de XRP koers rond de $0,24 – ruim 90% lager dan het eerder genoemde hoogtepunt.

Vanwege de jarenlange durende slechte prestaties heeft XRP veel verloren ten opzichte van de Bitcoin. Elke XRP token is nu ongeveer 2500 satoshis waard is, dat is een enorm verschil met de all time high. Toen was 1 XRP token namelijk ongeveer 23.400 satoshis waard. Toch heeft een aantal analisten onlangs uitgelegd dat de cryptomunt binnenkort een sterke comeback gaat maken ten opzichte van de Bitcoin.

De cryptocurrency-analist met de naam ‘Bitcoin Jack‘ merkte op dat het XRP/BTC-handelspaar een bullish setup heeft gevormd. De munt heeft recentelijk een beetje zijn bodem gevormd. Hij beweert dat de munt snel zou kunnen stijgen van 2.536 satoshis naar 2.879 satoshis. Dat zou een winst zijn van 13,5% in de komende weken.

Dit is kort nadat een andere analist genaamd ‘Smokey’ opmerkte dat hoewel de Ichimoku Cloud van XRP nog niet bullish is, andere grote altcoins “erg goed gaan”. Wat betekent dat ook XRP de komende weken een grote kans heeft om te stijgen. Hij voegde eraan toe dat XRP boven de wekelijkse support blijft. Dat is een goed voorteken voor bulls.

 

Toch niet zo bullish

Terwijl de bovengenoemde analisten denken dat Ripple een stap vooruit gaat maken, is analist Josh Olszewicz van Brave New Coin niet zo zeker. Hij publiceerde onlangs een uitgebreide video-analyse van de XRP token.

Tegen het einde van de video bracht hij het XRP/BTC paar ter sprake en gaf hij zijn mening over het handelspaar. Met name waar de markt vervolgens naartoe kon gaan.

Hij merkte op dat de cryptomunt er extreem bearish uitziet zolang het onder de 3.000 satoshi’s ligt. XRP ligt onder het 200-dagen exponentiële voortschrijdend gemiddelde en dat is een slecht teken. Daarnaast ligt dagelijks onder de Ichimoku Cloud, en wordt verhandeld onder een enorme volumezone zoals aangegeven door volumeprofielen. Dat duidt op sterke weerstand. Met andere woorden: “er is hier niets bullish te vinden. We hebben dus een grote kans om opnieuw dieptepunten bereiken.”