Russische Sberbank
Ethereum

De Russische Sberbank wil DeFi-platform lanceren op Ethereum-netwerk

De Sberbank is in Rusland de grootste bank. Zij hebben bekend gemaakt dat ze hun platform dat gericht is op gedecentraliseerde financiering (DeFi) op het Ethereum (ETH)-netwerk willen lanceren. Naar verluidt zal dit al binnen enkele maanden gebeuren.

Lancering mogelijk in mei

Sberbank verwacht open proeven van zijn DeFi-platform te lanceren in mei 2023, aldus de productdirecteur van Sber’s Blockchain Lab, Konstantin Klimenko, volgens Interfax op 3 februari.

Het DeFi-platform van Sberbank wordt op dit moment in een privé-bèta getest en zal in april volledig open zijn, waardoor gebruikers commerciële transacties kunnen uitvoeren, zo zei Klimenko.

Ook zal het blockchain-platform zal compatibel zijn met de Ethereum-blockchain, waardoor gebruikers hun activa met grote portemonnees zoals MetaMask kunnen verplaatsen. Klimenko vermeldde ook dat gebruikers activa van andere platforms kunnen overdragen.

Lancering heeft vertraging opgelopen

Het DeFi-platform van Sberbank streeft ernaar verluidt naar om een belangrijk DeFi-ecosysteem binnen Rusland te worden. De aankondiging komt overeen met de eerder bekendgemaakte plannen van Sberbank om DeFi-applicaties op de infrastructuur van de bank mogelijk te maken. In november 2022 kondigde Sberbank een reeks nieuwe functies aan voor zijn eigen blockchain-platform, waaronder compatibiliteit met slimme contracten en applicaties op het Ethereum-netwerk.

Het lijkt onduidelijk hoe het aankomende platform zal worden gereguleerd, omdat Rusland nog moet komen met digitale valutaregulering. Volgens Anatoly Aksakov, het hoofd van Doema’s Comité voor Financiële Markten, zal Rusland in 2023 een vorm van crypto-regelgeving aannemen.

De Sberbank had in de afgelopen jaren enkele problemen om blockchain-tools te lanceren. Dit omdat ze vertraging hadden opgelopen bij hun registratie bij de Russische Centrale Bank. In eerste instantie hoopte de Sberbank op een lancering van hun DeFi-platform in 2021. De goedkeuring voor hun platform kregen ze echter pas later, in het voorjaar van 2022. Nu is het plan om het binnen enkele maanden te lanceren.

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen