De SEC overweegt een nieuwe Bitcoin en Ethereum exchange-traded toepassing


De Securities and Exchange Commission (SEC), de regulator in de Verenigde Staten (VS), is een nieuwe aanvraag voor een cryptocurrency exchange-traded fund (ETF) aan het onderzoeken.


Crescent Crypto Index

Het product wordt aangeboden door de Crescent Crypto Index dat zowel een Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) portfolio zou omvatten. Naar verluidt zal het actief zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de naam “XBET”.


XBET

XBET is een exchange traded fund. Dit houdt in dat het grootste deel van de beleggers die besluiten om aandelen van XBET te kopen of verkopen hun handelsorders plaatsen via hun makelaars. Hierdoor betalen zij vaak zogenoemde makelaarscommissies en -lasten. Dit bedrag kan hoog oplopen in sommige gevallen.De SEC

De SEC heeft tot op heden helaas nog geen enkele vorm van cryptocurrency ETF’s voor op de Amerikaanse markt goedgekeurd.

Vanwege de zorgvuldigheid en voorzichtigheid van de SEC ten aanzien van compliance is er al meerdere keren vertraging opgelopen. Alhoewel de SEC voorzichtig steeds positiever nieuws uitbrengt over cryptocurrency betekent dit niet automatisch dat deze ETF wordt goedgekeurd.

Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close