Crypto analist
Altcoin

De snelle opkomst en ondergang van XEN Crypto

Het Ethereum netwerk is momenteel in de ban van een nieuw project met de naam XEN Crypto, een token die momenteel verantwoordelijk is voor 40 procent van alle gaskosten op het netwerk. XEN Crypto gebruikt zelfs zoveel gaskosten, dat er binnen Ethereum meer Ethers worden verbrand dan gecreëerd op dit moment.

Wat is XEN Crypto?

XEN is een cryptocurrency die is ontwikkeld door een voormalig Google ingenieur en crypto-influencer Jack Levin. Hij definieert XEN Crypto als een “universele cryptocurrency zonder intrinsieke waarde die meer waard wordt als mensen zich bij het netwerk aansluiten en tokens maken.” Het bijzondere aan XEN Crypto is namelijk dat mensen zelf de tokens moeten maken. De token begon oorspronkelijk zonder supply.

Er waren in het begin dus geen tokens, maar het was gratis om ze zelf te maken. Gebruikers moesten daarvoor alleen Ethereum gaskosten betalen. Op zondagmorgen schoot de XEN Crypto koers daarna binnen vijf minuten van een fractie van een cent naar 1,04 dollar. Inmiddels is het project alweer teruggevallen naar een koers van 0,0002644 dollar. De kans dat het ooit nog terugkomt op een koers van 1 dollar lijkt daarmee klein.

2 miljoen dollar aan gaskosten

In de afgelopen 24 uur alleen hebben mensen die de XEN token wilden minten voor 2 miljoen dollar aan gaskosten afgerekend. Dat is namelijk de enige manier om de token, die nu praktisch niets meer waard is, te maken. Op Twitter begonnen gebruikers het project al snel te kwalificeren als een piramidespel.

De XEN Crypto was voor even zo populair dat 40 tot 45 procent van alle transacties voor deze nieuwe crypto waren. Het grappige is dat XEN Crypto in de ‘litepaper’ specifieke kritiek heeft op “pump and dump” tokens, wat het nu zelf ook geworden is. Zelf is ontwikkelaar Jack Levin van mening dat XEN Crypto eerlijk is, omdat de gebruikers zelf alle tokens gemaakt hebben.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving