sbf
Hack

De twaalf personen die het lot van Sam Bankman-Fried zullen bepalen

Uit een oorspronkelijke groep van 45 kandidaten zijn er 12 juryleden geselecteerd voor het proces tegen Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX. Bij de selectie is er grondig gekeken naar hun achtergrond, werkervaring, opleiding, relaties, kinderen en leeftijd. Deze 12 personen hebben nu de verantwoordelijkheid om te oordelen over het lot van de voormalige CEO van FTX.

De grote vraag blijft: zal Bankman-Fried, beschuldigd van fraude, uiteindelijk levenslang in de gevangenis belanden?

Juryselectie voor het Proces tegen Sam Bankman-Fried

De juryselectie voor het proces tegen Sam Bankman-Fried is een uitgebreid proces geweest, waarbij potentiële juryleden de gelegenheid kregen zichzelf voor te stellen. Hierbij deelden zij hun achtergrond, leeftijd, werk, opleiding, relatiegeschiedenis en informatie over hun kinderen.

Enkele opmerkelijke momenten tijdens de selectie:

  • Een kandidaat-jurylid gaf aan dat zijn vrouw eerder voor een advocatenkantoor had gewerkt dat banden had met FTX. Het blijft onduidelijk of deze kandidaat uiteindelijk is geselecteerd.
  • Een ander kandidaat-jurylid werd uitgesloten van deelname nadat ze bekendmaakte voor een bedrijf te hebben gewerkt dat investeringen had in FTX en Alameda Research, zoals gemeld door Matthew Russell Lee van Inner City Press.

Na intensief overleg met zowel de aanklagers als de verdediging, maakte districtsrechter Lewis A. Kaplan de definitieve juryselectie bekend.

De Geselecteerde Juryleden:

Bloomberg en TechCrunch rapporteren dat de definitieve jury bestaat uit negen vrouwen en drie mannen. Ze hebben uiteenlopende leeftijden, variërend van begin 30 tot eind 60. Deze groep vertegenwoordigt een breed scala aan beroepen: van gezondheidszorg en financiën tot juridische zaken, IT en onderwijs. Interessant is dat vijf van hen een academische achtergrond hebben. Hier is de gedetailleerde lijst van de geselecteerde juryleden:

Investeerder uit Stanford: Een 60-plus man die vroeger investeringsbankier was bij Salomon Brothers en zijn Master of Business Administration behaalde aan de Stanford University.

Mysterieuze 59-Jarige: Een 59-jarige man die niet specificeerde wat zijn beroep is, maar meldde dat zijn bedrijf momenteel wordt aangeklaagd. Hij heeft eerder in een jury gezeten.

Postbeambte met Juryervaring: Een 61-jarige man werkzaam bij de United States Postal Service. Hij is vrijgezel, heeft geen kinderen en heeft eerder als jurylid gefunctioneerd.

Medische Professional: Een 39-jarige vrouw die als doktersassistente werkt. Ze was ooit een medisch missionaris in de Dominicaanse Republiek, is 10 weken zwanger en haar echtgenoot is webontwikkelaar.

Non-Profit Expert: Een vrouw van middelbare leeftijd met een opleiding van de Duke University. Ze heeft ervaring in non-profit en fondsenwerving.

Treinconducteur en Moeder: Een 50-jarige vrouw die als treinconducteur werkt. Ze is moeder van vijf kinderen, waarvan twee eerder zijn veroordeeld voor misdrijven.

Gepensioneerde Handhaver: Een 65-jarige vrouw die vroeger als politieagent werkte.

Verpleegster uit Westchester: Een 33-jarige vrouw die als verpleegster werkt in Westchester, New York. Ze studeerde aan de State University of New York, Binghamton.

Maatschappelijk Werkster uit Ivy League: Een 40-jarige vrouw, momenteel werkloos, die eerder als maatschappelijk werkster werkte. Ze studeerde aan Princeton University en Columbia University.

Onderwijsprofessional uit New York: Een vrouw werkzaam op een school in de Bronx. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Buffalo en de Universiteit van Syracuse.

Reclameprofessional: Een vrouw die in de reclamebranche werkt, moeder van twee: een dochter van 18 en een zoon van 12.

Speciaal Onderwijs Lerares: Een 55-jarige vrouw werkzaam als lerares speciaal onderwijs in Rockland, New York.

De aftrap van het strafproces

Nadat de juryleden zorgvuldig waren geselecteerd, namen de aanklagers en de verdediging het woord om hun openingsverklaringen te presenteren, die elk ongeveer 15 minuten duurden. Ze gaven een overzicht van hun respectievelijke standpunten en wat ze hopen aan te tonen tijdens het proces.

Getuigenissen speelden een centrale rol op deze eerste procesdag. Marc Julliard, een Coca makelaar die naar verluidt ongeveer $80.000 verloor door zijn betrokkenheid bij FTX, nam het standpunt in. Na hem kwam Adam Yedidia, een voormalige goede vriend van Bankman-Fried, naar voren om zijn versie van de gebeurtenissen te delen.

Rechter Kaplan besloot de zitting na deze getuigenissen, waarbij de verwachting werd uitgesproken dat het proces tegen Bankman-Fried ongeveer zes weken in beslag zou nemen. Bankman-Fried staat voor een zware strijd, met zeven fraude-gerelateerde aanklachten tegen hem, allemaal voortkomend uit zijn rol als CEO bij de dramatische ineenstorting van FTX in november.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten