Changpeng Zhao (CZ)
Exchange

De volgende grote crypto-trend volgens de CEO van Binance

Binance CEO Changpeng Zhao was op 29 mei te gast in de Bankless podcast. Als de CEO van de grootste crypto exchange ter wereld spreekt, dan is het natuurlijk tijd om op te letten. In het eerste deel van het interview besprak de CEO van Binance de vele controverses rondom zijn bedrijf en weerlegt hij de meeste negatieve geruchten.

In het tweede gedeelte spreekt hij over de toekomst van de industrie en deelt hij zijn visie.

Weg met de roddels

De eerste rake opmerking die Changpeng Zhao maakte over de media is dat zij er vooral goed in zijn om de negatieve ontwikkelingen binnen de crypto-wereld onder de aandacht te brengen. Op zich is dat ook niet vreemd, omdat hele negatieve berichten vaak goed scoren.

Mensen zijn op zoek naar sensantie en willen het niet horen dat Bitcoin het eigenlijk best prima doet qua koers, als je kijkt naar waar het een paar jaar geleden stond. Als je Bitcoin gaat vergelijken met de all-time high van november 2021 is het natuurlijk weer een ander verhaal.

“Als je een negatief artikel schrijft over een kleinere beurs, dan boeit niemand dat. Maar als je de naam Binance in de titel stopt – en hopelijk iets negatiefs – dan klikken mensen daar eerder op”, aldus Changpeng Zhao.

Verder heeft de CEO van Binance het idee dat zijn afkomst hem een target maakt. Hoewel Zhao is geboren in China, is hij inmiddels een inwoner van Canada. Binance is wel opgericht in China, maar is daar vanwege wet- en regelgeving niet langer actief.

Zhao over de markt

Aan het einde van het interview bespreken de heren ook nog de markt. Volgens Zhao is de markt nog altijd aan het herstellen van de bearmarkt van 2022. Dat geeft de markt volgens hem “gemengde gevoelens” omdat het niet duidelijk is waar de “explosieve groei” in de toekomst vandaan zal komen.

“Wat gaat de volgende cyclus drijven? Iedereen is daar nu naar op zoek. Zeker weten doen we het allemaal niet en dat is waarom mensen momenteel waarschijnlijk op memecoins springen. Dat laat zien dat er veel kapitaal is dat klaar is om in waardevolle projecten te stromen”, aldus Changpeng Zhao.

Als laatste geeft ook Zhao toe dat hij in het verleden harde verliezen heeft gepakt op aandelen en crypto door in de toppen van een bullmarkt te investeren, in de hoop dat alles helemaal naar de maan zou doorschieten.

Exchange nieuws

Kraken gaat naast crypto ook aandelen aanbieden
Binance CEO: ‘Een selfie betekent niet dat we vrienden zijn’
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers