Altcoin

Decentraland (MANA) steeg met 300% in één week

Decentraland (MANA) kende een stijgende trend, dit heeft grotendeels te maken met het Metaverse-project.


Stijgende handelstrend

Decentraland (MANA) is al een week aan het stijgen, net als veel andere Altcoins. De MANA iprijs s in één week namelijk met meer dan 313% gestegen na een doorbraak van een bullish patroon met een enorm koopvolume. Rond 00:00 vannacht bereikte de koers even een hoogtepunt van $4,98. Sindsdien is de koers teruggezakt waardoor de prijs van 1 MANA token rond de $2,62 ligt.


Wat is Decentraland?

Decentraland definieert zichzelf als een virtual reality-platform dat wordt aangedreven door de Ethereum-blockchain. Gebruikers kunnen inhoud en applicaties bouwen en er geld mee verdienen.

Een belangrijke reden voor de prijsstijging van MANA is het metaverse-project. Niet alleen MANA, maar alle metaverse-gerelateerde cryptoprojecten zagen namelijk een flinke prijsstijging. Dit kwam door de aankondiging van Facebook dat het zou worden omgedoopt tot Meta.

De Meta-rebranding van Facebook maakt deel uit van een uitgebreide herschikking door het bedrijf naar de metaverse. In september publiceerde het een investering van $50 miljoen in metaverse-gerelateerde leads en partnerschappen.

In de aankondiging van de rebranding van het bedrijf, verklaarde CEO Mark Zuckerberg dat “de metaverse de volgende grens is, net zoals sociale netwerken dat waren toen we begonnen.”

Bovendien lijkt het algemene marktsentiment erop te wijzen dat crypto’s terugkeren naar het bull run-seizoen na recente prijscorrecties. Een andere reden voor deze onmiddellijke prijsstijging zou kunnen zijn dat whales in het geheim Decentraland (MANA) kopen voor de komende altcoins-rally. Ook de lancering van de HashKey Virtual Headquarter zou er mee te maken kunnen hebben.