DeFi blijft groei-records breken

Gedecentraliseerde financiën (DeFi) laat nog steeds erg mooie cijfers zien. Zo blijft DeFi exponentieel groeien. Het aantal nieuwe DeFi-activa is in slechts één jaar tijd bijna vertienvoudigd.


DeFi nieuwe FinTech

Een voorbeeld van een dergelijk project is het Zerion DeFi-project. De oprichter hiervan, Evgeny Yurtaev, heeft de gebruikers van dit DeFi-project in slechts een maand zien verdubbelen. Hiermee heeft het platform voor het eerst meer dan 1.000 gebruikers bereikt. Een mooie mijlpaal. Ongeveer 75% van deze gebruikers maken gebruik van het Uniswap-protocol.

DeFi is een soort van nieuwe FinTech, dat onder andere distributiekosten oppakt. Waar het wereldwijde internet deze kosten naar vrijwel €0 bracht, probeert DeFi dit nu te doen met financiën.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Groei in gebruikers

Volgens het Ethereum-analyseplatform ‘Dune Analytics’, nadert het totale aantal DeFi-gebruikers nu de 200.000. In mei bleek dit nog ‘slechts’ 193.000 te zijn, waarvan UniSwap en Kyber het grootste aandeel hadden. Verwacht wordt echter, mocht deze groei voortzetten, dat de 600.000 DeFi-gebruikers enorm snel zijn behaald.

Toch lijkt het wereldwijde COVID-19-virus invloed te hebben op de huidige groei. Zo was er een enkele lichte daling in het aantal nieuwe gebruikers in maart 2020. Dit lijkt zich nu echter weer te herstellen.

Alhoewel deze aantallen wereldwijd natuurlijk nog niet heel hoog zijn, laat dit wel zien dat de acceptatie van crypto’s en dergelijke (blockchain) projecten toeneemt.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken