Ethereum ETHER
Ethereum

‘Dencun update niet genoeg om Ethereum op te schalen’

Heeft Ethereum een probleem? Volgens Nebosja Urosevic van Cointelegraph is de nieuwe Dencun update niet voldoende om de blockchain op te schalen naar het benodigde niveau. De oplossing ligt volgens Urosevic in multi-chain oplossingen, appchains en rollups.

De beperkingen van Ethereum

Ethereum heeft zijn beperkingen. Vanaf het begin was het duidelijk dat de bestaande technologie niet de capaciteit heeft om grote transactievolumes te verwerken.

Dat maakt het implementeren van innovatieve oplossingen cruciaal voor het toekomstige succes van het smart contract platform, zo is de mening van Urosevic.

Voor 13 maart staat de Dencun update op het programma. Dat is volgens Urosevic een stap in de goede richting, maar vooral een korte termijn oplossing, terwijl er een lange termijn oplossing nodig is.

Het lastige is om daarin een balans te vinden tussen schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie. Binnen de industrie noemen we dat het zogenaamde blockchain trilemma.

Urosevic is van mening dat de toekomst ligt in het gebruiken van meerdere blockchains die met elkaar samenwerken.

De toekomst van Ethereum

Multi-chain oplossingen in de vorm van rollups en appchains zijn volgens Urosevic ideale mechanismen om de capaciteit van Ethereum op de lange termijn te vergroten.

Appchains zijn blockchains die specifiek voor bepaalde toepassingen ontworpen zijn. Je kunt deze bouwen op basis van een grotere blockchain, zoals Ethereum of zelfs op basis van layer-2 blockchains.

Dankzij appchains worden transacties buiten de hoofdblockchain om verwerkt. Hierdoor wordt de blockchain van Ethereum als het ware ontzien.

Rollup-technologie kan helpen bij het bouwen hiervan. Transacties worden via rollups buiten de blockchain uitgevoerd en “opgerold” in één transactie, die vervolgens op de hoofdblockchain wordt gepubliceerd.

In theorie kunnen deze twee vormen van technologie samen de transactie-capaciteit van Ethereum drastisch verhogen. Nu is de grote vraag natuurlijk of dat voldoende is om de concurrentiestrijd van partijen als Solana en andere veelbelovende smart contract platformen te winnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Ethereum’s aanbod voor het eerst niet meer deflatoir na recentste Dencun-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete