Bitcoin-BTC
Bitcoin

Derde grootste Bitcoin-whale viert BTC-verjaardag door 456 BTC te kopen

Het is inmiddels 13 jaar geleden dat het genesisblock van de top cryptocurrency Bitcoin (BTC) gecreëerd werd. Om deze gelegenheid te vieren, heeft de op slechts 2 na grootste BTC-whale de eerste omvangrijke aankoop van 2022 gedaan.


Meer dan 120.000 BTC in wallet

Dit deed de BTC-whale vandaag op 4 januari 2022, tegen een gemiddelde prijs van $46.363 per Bitcoin. Dit komt overeen op circa $21 miljoen. Ook de crypto-tracker Whale Alert deed een melding van de transactie.

Door de extra BTC-aanschaf bezit de BTC-whale nu circa 120.845 BTC. Dit heeft gezamenlijk een waarde van ruim $5.6 (€4,96) miljard op het moment dat dit artikel gepubliceerd is. Het is echter niet bekend wie er achter dit account zit, de identiteit ervan is namelijk onbekend. De persoon of entiteit erachter lijkt echter te profiteren van de huidige prijsvolatiliteit.


Beleggers toch enthousiast

Alhoewel onder andere Bitcoin momenteel last heeft van enkele moeilijkheden op de korte termijn, blijven diverse beleggers toch enthousiast. Zo zijn enkele analisten van mening dat er in het eerste kwartaal van 2022 een uitbraak zal komen. Dit is op dit moment echter nog slechts speculatie. Toch lijkt het positief.

De Bitcoin is momenteel iets onder de $47.000 gezakt en wordt verhandeld voor circa $46.730 per stuk. Hiermee lijkt de prijs zich, alhoewel wellicht langzaam, te verbeteren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?