Ethereum Nieuws

Derde ronde van Ethereum opnames zorgt wederom niet voor grote uitstroom

Het is vanaf 12 april mogelijk om Ethereum te unstaken van de Proof-of-Stake blockchain, maar ook ditmaal zorgde dat niet voor een grote uitstroom. Sterker nog, het aantal opnames en nieuwe Staked Ethereum was volgens Nansen ongeveer gelijk. Kraken was verantwoordelijk voor de grootste portie opname-opdrachten.

Geen paniek

Het is duidelijk dat we nog niet hoeven te paniekeren over een gigantische opname van Staked Ethereum, die in potentie de koers een tik kan geven. Zoals je kunt zien waren de opnames en de stortingen ongeveer gelijk op de Proof-of-Stake blockchain van Ethereum.

In totaal waren er de afgelopen 24 uur voor 285.922 Ethereum aan opnames en voor 126.151 Ether aan stortingen. Dat betekent dat een groot deel van de opnames waarschijnlijk mensen waren die van Kraken moesten verhuizen naar een andere staking-service.

In totaal zit er nu voor 18.655.800 aan Ethereum vast in het Proof-of-Stake contract. Tegen de huidige koers van 1.823 dollar gaat het daarmee om een bedrag van ongeveer 34 miljard dollar aan Ethereum, wat echt gigantisch groot is. Met dat getal is ongeveer 14,5 procent van alle Ethers gestaked.

Wie is de grootste?

De grootste staking-provider is op dit moment nog steeds Lido Finance. Dat protocol heeft ongeveer 30,50 procent van alle Staked Ethereum in handen. Op de tweede plaats komen we vervolgens Coinbase tegen, maar dat ligt met 12,50 procent nog redelijk ver achter Lido Finance.

Kraken was een redelijk grote speler, maar die zijn flink teruggezakt. Dat komt natuurlijk door de order van de Securities and Exchange Commission om hun staking-platform in de Verenigde Staten te sluiten.

Kraken staat momenteel nog op 6,78 procent van de markt. Daarmee staan ze nog altijd op plek drie en boven Binance, dat het met 5,38 procent moet doen. Dat is wel verrassend, gezien je zou verwachten dat Binance op een lijstje als deze veel hoger zou staan.

Ethereum nieuws

Jack Dorsey claimt dat Ethereum een effect is
Ethereum herpakt zich maar neerwaartse trend blijft intact
Aantal Ethereum bij de beurzen op laagste punt in 5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen