Newsbit

deutsche bank

Deutsche Bank: “Bitcoin is te belangrijk om te negeren”

deutsche bank
TimeCoin Special Token Sale Banner

De wereldwijde bankgigant, de Deutsche Bank, verwacht dat regeringen eind 2021 beginnen met het reguleren van de Bitcoin.


Bitcoin valt niet meer te negeren

De totale marktwaarde van alle Bitcoins ligt momenteel rond de $1 biljoen. Daarnaast heeft de munt nog de potentie om flink verder te groeien. Deze 2 aspecten samen hebben de crypto valuta te belangrijk gemaakt om te negeren, aldus analisten van de Deutsche Bank.

De onderzoekssector van de bank genaamd ‘Deutsche Bank Research’, bracht een rapport uit over de Bitcoin. Deze wordt “The Future of Payments: Series 2 Part III.” genoemd.

In het onderzoek van 18 pagina’s beschrijft Deutsche Bank Research de basiskenmerken van de Bitcoin. Daarnaast analyseert het de belangrijkste drijfveren van de historische prijsgroei tot de $1 biljoen.

Analisten van Deutsche Bank suggereerden dat de Bitcoin prijs verder zou kunnen stijgen. Dit kan gebeuren zolang vermogensbeheerders en bedrijven de markt blijven betreden. Het bedrijf benadrukte dat centrale banken en regeringen nu begrijpen dat de Bitcoin en andere crypto valuta’s hier zijn om te blijven. Daarom is de verwachting dat ze eind 2021 zullen beginnen met het reguleren ervan.

Ondanks de stijgende waardering kan de groei van de Bitcoin belemmerd worden door zijn nog steeds beperkte verhandelbaarheid en liquiditeit. Zo waarschuwde Deutsche Bank Research.

”De vraag is echter of de stijgende waarderingen alleen al reden genoeg kan zijn voor de Bitcoin om te evolueren naar een assetklasse, of dat de illiquiditeit ervan een obstakel is”. Aldus de analisten

De Bitcoin zal naar verwachting op de korte termijn ultravolatiel blijven. Zo concludeerden analisten van Deutsche Bank. Daarnaast voorspelden ze een keerpunt voor de Bitcoin in de komende “twee of drie jaar”. Aangezien er een overeenstemming over de toekomst kan ontstaan.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top