Deutsche Bank
Bitcoin

Deutsche Bank Vraagt Toestemming Voor Crypto Custody Service

De Deutsche Bank heeft toestemming aangevraagd bij de toezichthouders om een bewaardienst te kunnen aanbieden voor digitale activa zoals cryptocurrencies. Deze stap maakt deel uit van een bredere strategie om de fee-inkomsten van de bedrijfsbank van Deutsche Bank te verhogen, zo vertelde David Lynne, hoofd van de commerciële bankafdeling, tijdens een conferentie op dinsdag.

“We bouwen onze digitale activa en bewaardiensten uit,” zei Lynne. “We hebben zojuist onze aanvraag bij de Bafin ingediend voor de digitale activa licentie,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de Duitse effectenwaakhond.

Deze actie weerspiegelt de inspanningen van de investeringsarm van Deutsche Bank, de DWS Group, om de inkomsten uit aanbiedingen gekoppeld aan cryptocurrencies uit te breiden.

Eerste stappen richting digitale activabewaring in 2020

De bedrijfsbankdivisies van Deutsche Bank hintten eind 2020 voor het eerst op plannen om digitale activabewaring te introduceren, maar gaven nooit aan wanneer ze van plan waren om de service te starten. De divisie werd op dat moment geleid door Stefan Hoops, met Lynne die een jaar geleden het roer overnam toen Hoops toetrad tot DWS als CEO.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December