Blockchain

Deutsche Telekom wil blockchain als servicemarkt lanceren

T-Systems, een dochteronderneming van Deutsche Telekom, wil vanaf 2020 een blockchain ecosysteem lanceren voor haar zakelijke klanten.


Van gronstoffen tot levering

Door dit ecosysteem wordt de gehele waardeketen van een product, in dit geval smartphones, van grondstoffen tot aan de levering in kaart gebracht. Volgens Deutsche Telekom wordt het gehele proces op deze manier goedkoper, sneller en transparanter gemaakt.

Door de blockchain in te zetten worden de systemen die op dit moment nog gescheiden zijn samengevoegd. Hierbij kun je denken aan systemen voor productie, diensten, handel en betalingen. Door deze systemen samen te voegen wordt het zowel simpeler om wijzigingen door te voeren als goedkoper, omdat er in minder verschillende systemen gewerkt hoeft te worden.


Impact in veel sectoren

De blockchain-technologie kan gebruikt worden om vrijwel elke activa te beheren. Hierom heeft deze technologie een grote impact in veel sectoren, zoals aandelen, patenten, contracten, gevoelige informatie als paspoortinformatie en meer. De mogelijkheden van de blockchain-technologie zijn erg uitgebreid en bieden dan ook veel voordelen.

Met deze stap van Deutsche Telekom zijn zij wereldwijd één van de eersten met een dergelijk systeem.