Nieuws

Deze drie cryptovaluta verdienen meer aandacht in 2019Aan het begin van 2019 zijn er veel lijstjes gemaakt door liefhebbers en handelaren in cryptovaluta. Toplijsten met munten die zeker de moeite waard zijn, overzichten met cryptovaluta die naar alle waarschijnlijkheid in waarde gaan stijgen en namen van blockchain toepassingen die waardevolle toevoegingen worden. Heb je geen tijd om alle lijstjes te bekijken (en dat geldt voor de meeste mensen), dan is het handig om gewoon een top drie te maken van cryptovaluta die meer aandacht verdienen in 2019.

We hebben een top drie samengesteld van munten die meer aandacht verdienen en die in 2019 kunnen zorgen voor verrassingen.


IOTA

IOTA is een van de cryptovaluta waar veel over geschreven is. Dat moet ook wel: IOTA is dé blockchaintoepassing die aansluit op het Internet of Things (IoT), maar concrete toepassingen leken er niet te zijn. Totdat IOTA besloot samen te gaan werken met CarVertical en de auto-industrie te revolutioneren. Op dit moment is er een applicatie beschikbaar waarmee je altijd en overal betaalt voor het parkeren, maar in de toekomst wordt dit heel veel breder.

IOTA wordt vooral genoemd in het kader van de autonome voertuigen, head-up displays en uiteraard realtime informatie tijdens het rijden. Aangezien hier grote stappen gezet worden op dit moment, is IOTA een belangrijke speler op de markt, zeker wanneer het IoT ook steeds belangrijker wordt voor de consumenten en ondernemers.

 

OmiseGo

OmiseGo is ook een ondergewaardeerde cryptovaluta en blockchain. Omise heeft de steun van de ontwikkelaars van Ethereum (nadat het substantiële bedragen overmaakte toen Ethereum aan de roadmap begon) en is uitgegroeid tot een enorm platform dat vergeleken wordt met Ripple plus verbindingen met betaalproviders zoals VISA en PayPal. OmiseGo is op dit moment vooral bezig met groei in Azië – en de kans is groot dat er in Europa grote stappen gezet kunnen worden na de onvrede met het bankwezen tijdens de economische crisis van de afgelopen jaren.

Het bedrijf achter OmiseGo, Omise, is een financiële dienstverlener in Azië met meer dan 100 medewerkers. Omise is geen eigenaar van de OmiseGo (OMG) blockchain; die is namelijk decentraal en ook dat is een bijzonder aantrekkelijk idee voor investeerders én gebruikers.


WAVES

WAVES is een aparte speler op de markt. Het is een blockchain voorzien van een eigen handelsplatform. Op dit platform kan fiatgeld omgezet worden naar WAVES-tokens, die weer gebruikt kunnen worden om sneller cryptovaluta te kopen op exchanges wereldwijd. De snelheid en lage kosten maken dit een interessante optie voor nieuwe (en reeds bestaande) handelaren op de digitale geldmarkt. Aangezien er toezicht is op de geldstromen, kan hier gereguleerd worden wat een aantrekkelijk idee is met het oog het wettelijk kader rond cryptovaluta waar dit moment aan gewerkt wordt.


De top drie voor 2019?

In hoeverre deze munten in waarde stijgen of dalen is afhankelijk van de ontwikkelingen op de markt en de segmenten waarin de blockchaintoepassingen actief zijn. Het is dus verstandig om de ontwikkelingen in de gaten te houden en dat is aanzienlijk makkelijker wanneer je drie munten in de gaten houdt.