Welke altcoin stijgt?
Altcoin, Solana

Analist: Deze cryptomunt heeft de potentie om Ethereum in te halen

De populaire econoom Alex Krüger is van mening dat één Ethereum-rivaal op dit moment ondergewaardeerd is ten opzichte van de nummer twee van de markt. In een nieuw interview bij de Verified podcast zegt Krüger dat Solana volgens hem een levendiger ecosysteem heeft dan Ethereum en ook meer potentie kent. Hij voorspelt op basis daarvan een lange-termijn opwaartse trend voor Solana (SOL).

Is Solana ondergewaardeerd?

“Ik denk dat Solana enorm groot is en ondergewaardeerd is ten opzichte van Ethereum. Wat we zien bij Solana is absoluut fantastisch. Ik denk dat iedereen een long-positie zou moeten hebben. Het is de perfecte blockchain voor risico-investeringen van particulieren”, aldus Krüger.

Is hij niet een beetje te bullish en stellig op dit moment? Je kunt nooit echt iets zeker weten in de financiële wereld. Tot op heden blijft het DeFi-ecosysteem van Solana immers nog ver achter op die van Ethereum.

Zodoende lijkt het een beetje kort door de bocht om te stellen dat een investering in Solana voor bijna gegarandeerde winsten zorgt. Ook Solana heeft immers nog last van kleine pijntjes. Zo valt de blockchain regelmatig helemaal stil.

Het lijkt er echter op dat Krüger vooral bullish is over Solana vanwege de gigantische activiteit rondom memecoins op de blockchain.

Memecoins maken Solana?

“Memecoin WIF doet ongeveer 40 tot 50 miljoen dollar aan dagelijkse handelsvolume. Dat levert per dag 100.000 dollar aan transactiekosten op. Dat zijn allemaal particulieren en als je naar Ethereum kijkt, dan is er geen enkele memecoin te vinden die meer dan 3 miljoen dollar per dag doet.

Het is een product dat past bij de markt. Solana is perfect voor particulieren. Ethereum is absoluut het tegenovergestelde”, aldus Krüger.

Op de korte termijn zijn memecoins wellicht interessant, maar niemand zal over 10 jaar toch nog WIF vasthouden in zijn portfolio? Het is leuk om daar nu een beetje mee te gokken, maar je kunt toch niet stellen dat deze tokens op de lange-termijn een goede investering zijn?

Daar is geen enkel bewijs voor te vinden, waardoor het lastig is om deze uitspraken van Krüger al te serieus te nemen. Zeker voor een econoom lijkt dit een beetje kortzichtig, maar wellicht heeft hij een belaing in bepaalde memecoins.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC