Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Door goud gedekte digitale tokens komen op Turkse markt

Ook goudhandelaren zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun bedrijf uit te breiden, zo blijkt maar weer uit een nieuwe samenwerking. Zo is het edelmetaalhandelsbedrijf AgaBullion een samenwerking gestart met het fintechbedrijf Aurus Technologies om gezamenlijk door goud gedekte tokens op de Turkse markt aan te bieden.


Gelanceerd op Ethereum blockchain

De tokens zullen als ERC-20-tokens gelanceerd worden op de blockchain van Ethereum (ETH) en krijgen de naam ‘AurusGOLD’, ofwel AWG. Edelmetaalhandelaren kunnen deze tokens vervolgens distribueren met behulp van een blockchain oplossing van Aurus. De voorzitter van AgaBullion, Gökhan Yilmaz, zei het volgende over de samenwerking:

“Goud is het oudste gedecentraliseerde financiële systeem ter wereld. Het is een wereldwijd erkend en gevestigd ecosysteem geworden.”

Gökhan Yilmaz

Volgens Yilmaz is een token die ondersteund wordt door goud logisch, gezien het feit dat een gebrek aan onderliggende activa en hoge volatiliteit andere cryptocurrencies onbetrouwbaarder kunnen maken. Het bedrijf ziet dan ook een enorm potentieel voor digitale versies van edelmetalen.


Beschermen van rijkdom

Hierdoor wordt er nu een alternatieve manier gevonden om rijkdom te beschermen, door goud en cryptocurrencies te combineren. Dit maakt het land dan ook direct aantrekkelijker voor investeerders, vanwege het digitale goud. De genomen COVID-19-maatregelen hebben de fysieke goudmarkt dan ook hard geraakt. Het werd naar verluidt zelfs vrijwel onmogelijk gemaakt om toegang te krijgen tot fysiek goud. AgaBullion zei hierover het volgende:

“Mensen in Turkije zijn op zoek naar iets betrouwbaars en duurzaams. Vanwege de gecentraliseerde structuur is het voor consumenten niet erg efficiënt om goud te kopen van online platforms die door de traditionele banken worden aangeboden. Voor AgaBullion is de meest logische volgende stap een volledig digitaal product.”


Eén van de grootste goudmarkten wereldwijd

Turkijke bezit wereldwijd over één van de grootste markten voor goud, waar het edelmetaal erkend wordt als een vorm van rijkdom. AgaBullion meldt hierover het volgende:

“AgaBullion is een erkend lid van Borsa Istanbul en biedt ons de infrastructuur, marktkennis en het netwerk van klanten om de bruikbaarheid van digitaal goud en andere edele metalen in Turkije verder uit te breiden.”

Het uiteindelijke doel van AWG is om de cryptocurrency als officieel betaalmiddel te positioneren. Alhoewel het team niet wil gaan concurreren met fiat-valuta’s, willen ze wel een betrouwbaar en tevens alternatief bieden. Het is echter nog onbekend hoelang dit precies zal gaan duren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten