zuid-korea
Regulatie

Digitale Valuta buitenboord gelaten in nieuwe Zuid-Koreaanse donatiewetgeving

In een recente wijziging van de donatiewetgeving in Zuid-Korea zijn digitale valuta uitgesloten als geaccepteerde middelen voor donaties. Dit besluit kan gevolgen hebben voor de manier waarop liefdadigheidsorganisaties in het land fondsen werven.

Veranderingen doorgevoerd in de ‘donatieswet’

Volgens een rapport van het lokale nieuwsmedium Kyunghyang Shinmun op 5 mei, heeft het ministerie van Openbaar Bestuur een aantal veranderingen doorgevoerd in de “Donatieswet”. Hoewel de wet nieuwe donatiemethoden introduceert, zoals cadeaubonnen van warenhuizen, aandelen, en loyaliteitspunten van de internetgigant Naver, is het gebruik van crypto-activa zoals Bitcoin nadrukkelijk uitgesloten.

De wetgeving rond de inzameling en het gebruik van gedoneerde goederen is oorspronkelijk in 2006 ingevoerd en heeft sindsdien verschillende moderniseringen ondergaan, waaronder uitbreidingen naar online methoden en logistieke diensten. Desondanks heeft het ministerie geen duidelijke verklaring gegeven waarom digitale activa zijn uitgesloten, ondanks de populariteit ervan in Zuid-Korea.

Lokaal toegestane donatieopties omvatten nu stablecoins die zijn gekoppeld aan de Zuid-Koreaanse won (KRW) en door blockchain uitgegeven cadeaubonnen, terwijl de algemene markt van cryptocurrency-donaties blijft groeien. Volgens gegevens afkomstig van TheGivingBlock is er wereldwijd al meer dan $2 miljard gedoneerd via cryptocurrencies sinds januari 2024.

Vormen van tijdelijke onderzoekseenheid voor cryptocriminaliteit

In ander nieuws heeft Zuid-Korea onlangs aangekondigd een tijdelijke onderzoekseenheid voor cryptocriminaliteit om te vormen tot een officiële afdeling om de toename van crypto-gerelateerde misdaden en financiële fraude aan te pakken. Dit komt bovenop problemen van de in Singapore gevestigde crypto-uitwisseling Crypto.com, die moeilijkheden ondervindt met regelgevende hindernissen op de Zuid-Koreaanse markten.

Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende maar complexe integratie van digitale activa in de reguliere economie van Zuid-Korea, waarbij de overheid nog steeds worstelt met het balanceren van innovatie en regelgeving.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten