Binance, crypto beurs
Exchange

Directeur van Binance Frankrijk stapt op

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Stéphanie Cabossioras besloten haar positie als uitvoerend directeur bij Binance France neer te leggen, waarmee ze de groeiende lijst van senior leidinggevenden wordt die dit jaar Binance hebben verlaten. Haar terugtreden markeert het vertrek van ten minste de tiende hoge functionaris bij de toonaangevende cryptocurrency exchange.

Snelle promotie van Cabossioras

Op 19 oktober deelde David Prinçay, een bewoner van Binance Frankrijk, in een bericht op X (voorheen bekend als Twitter), de vertrekbevestiging van Cabossioras en uitsprekend zijn waardering voor haar inzet op het platform.

“Wij bedanken Stéphanie voor haar sterke bijdrage aan Binance Frankrijk en wensen haar het beste voor haar volgende uitdaging”, schreef Prinçay.

Cabossioras werd oorspronkelijk lid van het Binance-team in april 2022, aanvankelijk als hoofd van de juridische afdeling bij de Franse divisie van de populaire crypto-exchange. In een opmerkelijk snelle promotie werd hij in november van datzelfde jaar bevorderd tot de functie van uitvoerend directeur.

Voorafgaand aan zijn betrokkenheid bij de crypto-exchange, bekleedde Cabossioras de positie van algemeen adviseur bij de Autorité des Marchés Financiers, de instelling belast met het toezicht op een aanzienlijk deel van de financiële regelgeving in de Canadese provincie Quebec.

Een vertegenwoordiger van Binance benadrukte dat de activiteiten van de Franse afdeling van het bedrijf blijven floreren en dat het vertrek van Cabossioras geen invloed heeft gehad op de voortgang ervan.

Lokaal onderzoek naar Franse Binance-afdeling

In juni kwam de Franse afdeling van Binance onder lokaal onderzoek te liggen, waarbij het parket van Parijs “verergerd witwassen van geld” als een van de gronden voor het onderzoek aanhaalde, te midden van een reeks andere aanklachten.

Het vertrek van Cabossioras voegt haar naam toe aan een groeiende lijst van minstens tien hoge functionarissen die Binance dit jaar hebben verlaten.

Op 6 juli kondigden drie leidinggevenden hun vertrek aan, waaronder Chief Strategy Officer Patrick Hilman, General Counsel Han Ng, en Steve Milton, Binance’s Global Vice President of Marketing and Communications.

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao reageerde op deze vertrekken op 7 juli, en benadrukte dat ze deel uitmaakten van de normale bedrijfsevolutie, en hij verwierp de geruchten daarover als FUD, wat staat voor “fear, uncertainty, and doubt.”

Juridische Complicaties Verder Geïntensiveerd

De juridische complicaties van Binance zijn verder geïntensiveerd na een reeks opvallende rechtszaken die tegen de exchange zijn aangespannen door Amerikaanse toezichthouders. In maart werd een rechtszaak aangespannen door de Commodities Futures Trading Commission tegen CZ, Binance en de gelieerde ondernemingen, waarbij zij werden beschuldigd van diverse handelsovertredingen.

In juni werd een afzonderlijke juridische procedure ingeleid door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waarbij CZ, Binance en hun dochterondernemingen werden beticht van het opereren als niet-geregistreerde effectenmakelaar, onder andere aanklachten.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers