Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Directeur van Goldman Sachs stopt nadat hij miljoenen verdiende aan Dogecoin

Een Ierse senior manager bij Goldman Sachs in Londen heeft de Amerikaanse investeringsbank verlaten. Dit kwam nadat hij miljoenen verdiend had door te investeren in Dogecoin (DOGE), de memecrypto-asset die dit jaar met meer dan 1.000 procent in waarde gestegen is.


Dogecoin maakt McMahon miljonair

Stadsbronnen zeiden dat Aziz McMahon, algemeen directeur en hoofd verkoop van opkomende markten, ontslag had genomen bij de bank nadat hij geld had verdiend door te investeren in de ‘meme-based’ digitale valuta.

Gesteund door beroemde supporters, waaronder de Tesla-oprichter, Elon Musk, rapper Snoop Dogg en de Kiss-bassist Gene Simmons, is de digitale asset vergelijkbaar met Bitcoin de afgelopen maanden in waarde gestegen. Dogecoin is gebaseerd op een internetmeme, in dit geval de hond genaamd Doge. De cryptocurrency steeg vorige week boven $0,72 (€0,59) ten opzichte van de dollar vóór het optreden van Musk in het Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live. De altcoin is deze week echter ruim 30 procent gedaald, sinds het optreden van Musk tot ongeveer $0,50 (€0.41), volgens Coindesk. De altcoin is echter nog steeds met meer dan 1.000 procent gestegen vanaf het begin van 2021.

Er is weinig bekend over hoeveel geld McMahon precies verdiende met wedden op Dogecoin, nadat zijn vertrek voor het eerst werd gemeld door de website efinancialcareers. De bankier van in de veertig, die al 14 jaar voor Goldman Sachs werkt, reageerde niet op verzoeken om commentaar. Bronnen zeiden echter dat ze dachten dat het een aanzienlijk bedrag was en dat hij sindsdien Goldman Sachs had verlaten.

Men neemt aan dat McMahon, die eerder bij ABN Amro in Dublin werkte, het geld verdiende op zijn eigen persoonlijke rekening en niet betrokken was bij het verhandelen van cryptocurrencies voor Goldman Sachs.


Speculatieve investering

Gemaakt in 2013 door twee software-ingenieurs van IBM en Adobe, begon de Dogecoin digitale valuta als parodie op Bitcoin. Het is echter in waarde gestegen te midden van een golf van speculatieve investeringen in crypto-activa. Deze werden online aangewakkerd met als doel om de grap in stand te houden door de waarde ervan op te pompen.

Van sommige vroege kopers van de digitale valuta wordt aangenomen dat ze kleine fortuinen hebben vergaard naarmate de waarde van Dogecoin stijgt. Eén hiervan is een anonieme eigenaar met een inzet waarvan wordt aangenomen dat deze meer dan $2 miljard waard is. Het komt ook te midden van een groeiende interesse in digitale valuta van investeringsbanken en grote geldbeheerders. Goldman Sachs opende vorige week namelijk een Bitcoin-handelsdesk. Een beweging die een beslissing uit 2018 om uit de markt te blijven, terugdraaide.

Sommige beleggers zijn van mening dat crypto-activa bescherming kunnen bieden tegen inflatie. Ze zijn bang dat de waarde van fiat-valuta’s kan afbrokkelen naarmate de wereldwijde economische groei dit jaar versnelt naarmate de pandemie afneemt. Anderen waarschuwen echter dat prijzen alleen worden gedragen door speculatieve kopers. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten