bitcoin crash
Nieuws, Trending

Dit is de reden dat Bitcoin, Ethereum, BCH en Ripple crashen

Bitcoin en de rest van de cryptocurrency markt, waaronder Ripple (XRP), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) zijn vandaag flink gedaald voorafgaand aan een Bitcoin Cash (BCH) hardfork. De hardfork dreigt de BCH uit elkaar te scheuren.

Bitcoin zakt ver onder de $6000 grens

Bitcoin valt dit jaar voor de tweede keer onder de psychologische $6000 dollar grens. Dit te midden van een enorm brede crypto crash waarbij alle grote munten met meer dan 10 procent zijn gedaald. In juni dit jaar dook de Bitcoin koers al eens onder de $6000 dollar. Het herstel was toen snel. Vandaag loopt de Bitcoin koers terug tot $5554 dollar. Dat betekent dat de Bitcoin koers vandaag meer dan 10 procent van zijn waarde verliest. Bitcoin zit het hele jaar al vast in een neerwaartse trend en sleept de gehele cryptocurrency markt hierin mee. De BTC prijs is op dit moment met meer dan 70% gedaald ten opzichte van zijn piek. De koersen van andere altcoins als Ripple en Ethereum liggen zo’n 80% lager dan het hoogtepunt. De laatste keer dat de Bitcoin koers onder een lange periode onder de $6000 dollar zakte was in november 2017. Dit betekent dat de kans groot is dat de Bitcoin koersstijging, waarop velen hoopten deze kerst niet zal komen.

Wat zijn mogelijke redenen van de enorme crash?

Er zijn een aantal belangrijke redenen dat de cryptomarkt vandaag crasht. De belangrijkste en meest genoemde reden is de Bitcoin Cash (BCH) hardfork. Morgen gaat de Bitcoin Cash hardfork plaatsvinden. Rondom de BCH fork heerst echter zeer veel controversie. Zo zal de hardfork Bitcoin Cash uit elkaar scheuren zeggen verschillende analisten. Wanneer de hardfork op 15 november wordt geactiveerd, splitst Bitcoin Cash zich op ten minste twee verschillende blockchains, waardoor BCH-houders tokens krijgen voor beide ketens. De officiële versie is ontwikkeld door Bitcoin ABC, terwijl een meerderheid van miners in plaats daarvan Bitcoin SV ondersteunt, de versie die is ontwikkeld door het bedrijf van Craig Wright genaamd nChain. Deze hardfork lijkt de grootste boosdoener op dit moment. Een andere reden van de crash is het enorm lage handelsvolume. De Bitcoin koers zit vast en dat zorgt voor weinig vertrouwen bij cryptocurrency investeerders.   Koop Bitcoin Cash | IDEAL