Nieuws, Trending

Dit is de reden waarom de Bitcoin koers vandaag Crasht


De Bitcoin prijs is vandaag aanzienlijk gedaald. De grootste cryptocurrency ter wereld verliest vandaag bijna 10 procent van haar waarde. Volgens analist Mati Greenspan is het slechts normale crypto volatiliteit.


Bitcoin prijsdaling komt door Bitcoin whale

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3670 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $4040 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 9,7 procent is gedaald.

Als we de 24 uurs grafiek analyseren zien we dat er twee duidelijke dumps plaatsvinden. De eerste dump vond plaats rond half 8 ‘s ochtends. Deze liet de prijs dalen van $4040 naar $3850 dollar. Vervolgens kelderde de koers nogmaals rond vijf uur ‘s avonds van $3820 naar $3670 dollar. Beide plotselinge prijsdalingen gingen samen met een enorme toename van het handelsvolume. Dit suggereert dat er een whale veel Bitcoins heeft verkocht.


Crypto whales hebben zorgwekkend veel macht

Volgens de door China’s staat gerunde onderzoek genaamd National Business Daily (NBD) heeft 1 procent van de Bitcoin wallet houders meer dan 87 procent van alle Bitcoins in handen. Dat betekent dat deze zogenoemde Bitcoin Whales enorme macht hebben over de crypto koersen.

Het bestaan van deze ‘whales’, is volgens de onderzoekers zorgwekkend voor beleggers, omdat deze grote orders de markt aanzienlijk kunnen beïnvloeden.


Crypto Crash is gewoon normale crypto volatiliteit

De Cryptocurrency crash komt vlak na het bericht dat Ethereum Classic (ETC) lijdt aan een 51% aanval. Deze aanval heeft ervoor gezorgd dat er in totaal 219.500 ETC (ter waarde van $1.1 miljoen dollar) aan dubbele uitgaven plaats hebben gevonden. 

Er ontstaan vandaag veel geruchten dat deze aanval ervoor heeft gezorgd dat de cryptocurrency markt is gecrasht. Echter, analist Mati Greenspan van eToro vertelt dat hij niet gelooft dat deze aanval iets te maken heeft met de daling van vandaag. Hij noemt de crash normale crypto volatiliteit. Ook vertelt hij dat de Bitcoin een sterke ondersteuning heeft rond de $3550 dollar.