Exchange Nieuws

Dit is de verklaring van Binance voor de enorme Bitcoin flash crash

Een technische storing op Binance US veroorzaakte een enorme flash crash van maar liefst 87 procent. De prijs zakte in enkele seconden van $65.815, naar een angstaanjagend dieptepunt van $8.200. Vlak daarna schoot de koers weer omhoog tot boven de $62.000.

De Flash crash op Binance US

Bug in een handelsalgoritme

De gebeurtenis riep vragen op over wat de oorzaak zou kunnen zijn. Een woordvoerder van het bedrijf wees op een bug in een van de market maker-handelsalgoritmen.

De woordvoerder zei ook dat de handelaren op Binance US op de hoogte waren gesteld van het probleem. Hij voegde eraan toe dat het probleem ook direct is opgelost. Binance heeft ook toegezegd de zaak verder te onderzoeken. 


Dreigende BTC-volatiliteit 

De crash van gisteren viel samen met de waarschuwing van de CEO van BInance over de dreiging van enorm veel volatiliteit. Changpeng Zhao (CZ) had getweet dat cryptoliefhebbers zich moeten voorbereiden op hoge volatiliteit binnen cryptomarkten.

Deze week zagen we bijvoorbeeld een enorme stijging van de BTC-prijzen. D koers bereikte woensdag een recordhoogte van $67.000. Sindsdien is het echter weer gedaald tot ongeveer $62.000 op het moment van schrijven. 

Analisten schrijven de stijging toe aan de notering van het eerste BTC futures-gekoppelde ETF in Amerika. De notering van de ETF op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft de vraag naar de coin aangewakkerd. Het heeft ook zorgen geuit over een mogelijke sell-off.

De CEO van Binance is niet de enige die waarschuwt voor de naderende volatiliteit. Mohammed El-Erian van Alianz weerspiegelt deze zorgen ook. El-Erian stelt dat de liquiditeitsgolf ook voortkwam uit de Covid-19-stimuleringsinterventies van de Federal Reserve.

De Fed heeft sindsdien gewaarschuwd dat ze die maatregelen zal gaan versoepelen. En El-Erian zegt dat beleggers op hun hoede moeten zijn. Hij voegt eraan toe dat beleggers meeliften op een door de Fed veroorzaakte liquiditeitsgolf. Maar deze golf zal breken, waardoor ze soms worden blootgesteld aan hogere volatiliteit.


Crash plaatst Binance US onder de loep 

De ontwikkeling plaatst Binance US onder scherp toezicht. Gebruikers hebben hun bezorgdheid geuit dat de exchange geen beveiligingen had tegen dergelijke gebeurtenissen. 

Flash-crashes zijn niet nieuw in de financiële wereld. Ze ontstaan vooral ​​door de digitalisering van handelsactiviteiten. Één fout in het systeem kan de sell-off van een actief veroorzaken.

Dat is de reden waarom velen in de financiële sector maatregelen nemen om zich tegen dergelijke gebeurtenissen te wapenen. De New York Stock Exchange heeft bijvoorbeeld stroomonderbrekers. Deze stoppen met handelen bij het detecteren van plotselinge prijsdalingen.

De concurrent van de exchange, Coinbase, heeft een soortgelijk beschermingsmechanisme. Het heeft een functie voor prijsbeschermingspunten. Met het mechanisme kan het alle bestellingen annuleren die bepaalde prijsparameters schenden.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf ook zo’n crash meemaakt. In december 2019 onderging het een soortgelijk lot waarbij BTC met meer dan 90% zakte bij de handel tegen de StableUSD stablecoin.

Dat gezegd hebbende, hebben veel exchnages ook met dezelfde situatie te maken gehad. Dit is een punt van zorg omdat het gevolgen kan hebben voor gebruikers die stop-loss-orders hebben geplaatst. Het is niet duidelijk of handelaren verliezen hebben geleden tijdens het voorval.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten