Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is hoe de Bitcoin Prijs kan stijgen door Donald Trump

Bitcoin investeerders hopen op een nieuwe bull run. Ondertussen wil Donald Trump de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen. Beide hebben één middel nodig om te bereiken waar ze op hopen: Heel veel geld.


Trump zal geld blijven injecteren

Dat is tenminste wat Charles Edwards vandaag in zijn tweet schrijft. De mede-oprichter van Capriol Investments, verklaarde dat Trump zal zorgen dat de Bitcoin prijs stijgt wanneer hij wanhopig herkozen probeert te worden.

Edwards merkte op dat de prestatie van de Amerikaanse aandelenmarkt de maatstaf is voor het succes van de Donald Trump. De zittende president gelooft dat hij indruk kan maken op de kiezers door de aandelen op Wall Street hoog te houden. En daarvoor moet hij doorgaan met het injecteren van enorme aantallen Amerikaanse dollars in de economie.


Hoe profiteert Bitcoin hiervan?

Het injecteren van geld, ook wel kwantitatieve versoepeling genoemd, gaat hand in hand met het stijgen van de Bitcoin. Kwantitatieve versoepeling en Bitcoin gaan hand in hand. Het besluit van de Federal Reserve om $2,6 biljoen in de Amerikaanse economie te injecteren hielp de cryptomunt haar verliezen van black thursday terug te winnen.

De Bitcoin prijs daalde met bijna 60 procent op black thursday. Dit doorday de vraag naar contant geld omhoog schoot door de corona pandemie. Echter, nadat Amerika en andere wereldbanken geld in de economie begonnen te pompen steeg de BTC prijs met maar liefst 175 procent ten opzichte van het dieptepunt.

Bitcoin V-vormig herstel – Bron: Tradingview

Het sterke herstel toonde aan dat wanneer de economie voldoende liquide middelen heeft, het de verkoopdruk op de Bitcoin markt vermindert. Daarnaast toont het aan dat BTC meer gecorreleerd is aan de aandelenmarkt dan ooit te voren.


Houdt Trump de aandelenmarkt kunstmatig hoog?

Niet alleen de Bitcoin koers is snel hersteld. Ook de traditionele aandelenmarkten tonen een sterk v-vormig herstel, en lijken de crash die veroorzaakt werd door het coronavirus, alweer te boven.

Desalniettemin merken veel analisten op dat de winsten niet de daadwerkelijke de toestand van de Amerikaanse economie weerspiegelen.

Politiek commentator Bob Cesca schreef in een tijdschrift dat de Donald Trump handig een kunstmatig gecreëerde beursstijging gebruikt om Amerikanen een positieve economische kijk voor te spiegelen. Hij zei:

“Het federale begrotingstekort kan dit jaar oplopen tot een recordbedrag van $4 biljoen. Dat is meer dan $2,6 biljoen hoger dan in 2009 tijdens de Grote Recessie. Minstens 135.000 Amerikanen zijn dood en dat aantal blijft oplopen. Dit is allemaal te wijten aan de pandemie en de apocalyptische reactie van Trump. “

Een goed presterende aandelenmarkt is dus in het voordeel van Trump. Dit betekent dat de kans groot is dat de stimulus pakketten zeker nog niet stop gezet zullen worden, wat positief is voor de Bitcoin koers.

 

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten