Bitcoin Nieuws

Dit is waarom 13 oktober een belangrijke dag is voor Bitcoin

Het is bijna zo ver, op donderdag 13 oktober maakt de Amerikaanse versie van het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe consumentenprijsindex bekend. De verwachting is dat deze uitkomt op 8,1 procent, waarmee de inflatie in één maand tijd met slechts 0,2 procent is gedaald.

Wat betekent dit?

De Amerikaanse economie staat er een stuk sterker voor dan we lange tijd hadden verwacht. Er zijn genoeg banen voor iedereen en de Amerikaanse economie blijkt tegen een stootje te kunnen. Zolang dat goed gaat, is er voor de Federal Reserve geen reden om te stoppen met de renteverhogingen om de inflatie te bevechten.

Die renteverhogingen hebben een negatief effect op de koers van financiële assets, dat is wat we de afgelopen maanden allemaal hebben gezien bij Bitcoin. Voor de komende Federal Reserve vergadering van 2 november staat er dan ook een nieuwe renteverhoging van 0,75 procent op de planning. Dat is in ieder geval de verwachting van de markt op dit moment.

Zware maanden in het verschiet

Als de Amerikaanse economie zich zo sterk weet te houden als nu, dan liggen er nog een paar zware maanden in het verschiet voor Bitcoin. Op 2 november gaat de rente waarschijnlijk van 3,00 tot 3,25 procent naar 3,75 tot 4,00 procent. Vervolgens is de verwacht dat de rente in december naar 4,25 tot 4,50 procent stijgt.

Dat zou betekenen dat we in december een renteverhoging van ‘slechts’ 0,50 procent voor de kiezen krijgen. Alles hangt echter af van de inflatie en de ontwikkeling van de overige belangrijke economische indicatoren.

De markt verwacht namelijk ook dat er een kans van 29,4 procent is dat de rente met 0,75 procent omhoog gaat in december. Dat zou de rente op 14 december naar 4,50 tot 4,75 procent brengen. Een rente die waarschijnlijk genoeg is om de inflatie flink omlaag te drukken en de economie in de problemen te brengen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten