Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws, Solana Nieuws

Dit is waarom Avalanche Shiba Inu heeft ingehaald

Avalanche heeft Shiba Inu en Dogecoin ingehaald en is nu de 10e grootste cryptomut. AVAX handelt momenteel op een recordhoogte van $139, dankzij nieuws over de samenwerking met Deloitte.


AVAX nu de 10e grootste crypto

De AVAX token van Avalanche heeft vandaag Dogecoin en Shiba Inu (SHIB) in waarde overtroffen. AVAX heeft beide meme-coins ingehaald en is nu de 10e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

De marktkapitalisatie van AVAX bedraagt ​​momenteel meer dan $30,5 miljard, vergeleken met $25 miljard van SHIB. De omslag komt vanwege een gigantische stijging van de prijs van AVAX in de afgelopen dagen. Dit komt omdat Ava Labs, de ontwikkelaars van de Avalanche-blockchain, een samenwerking aankondigden met Deloitte.

De aankondiging werd dinsdag gedaan door Emin Gun Sirer, oprichter van Avalanche en CEO van Ava Labs. Sirer onthulde dat het partnerschap gericht zal zijn op het bouwen van efficiëntere rampenbestrijdingsplatforms met behulp van de Avalanche-blockchain. 

De aankondiging wordt als zeer optimistisch beschouwd voor de adoptie van Avalanche. Volgens “CryyptoSeq”, een pseudonieme crypto-analist op Twitter, is het feit dat Deloitte, een Fortune 500-bedrijf, Avalanche kiest voor het partnerschap een teken van verbetering.


Avalanche als concurrent voor Ethereum

De AVAX koers is in de afgelopen 7 dagen met 46% gestegen. Alleen vandaag is de AVAX prijs met ongeveer 14% gestegen en bereikte zelfs even een ATH van $148. Ter vergelijking: andere topcryptocurrencies zijn de afgelopen zeven dagen tussen de 9 en 10% gedaald. Bitcoin, Ethereum, Binance-coin en Solana zijn respectievelijk 10,73%, 9,17%, 10,85% en 12,55% gedaald.

De concurrentie met SHIB is hevig. De memecoin heeft namelijk een enorme opmars gemaakt de afgelopen maanden. In oktober haalde SHIB ook Dogecoin (DOGE) en Terra (LUNA) in. Het is echter geen verrassing dat AVAX SHIB heeft ingehaald, aangezien de meme-coin de laatste tijd flink in prijs is gezakt. SHIB is momenteel ongeveer 40% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit.

Avalanche en Shiba Inu delen de gelijkenis dat ze relatief jonge ecosystemen zijn, beide net iets meer dan een jaar oud. Toch is AVAX een meer serieus blockchain-netwerk. Sinds de lancering ongeveer 24 maanden geleden is het Avalanche-ecosysteem exponentieel gegroeid. De blockchain heeft momenteel meer dan 350 projecten erop gebouwd en er zullen er nog meer volgen. 

Dit heeft ertoe geleid dat Avalanche wordt aangekondigd als een van de sterke kanshebbers voor de dominantie van Ethereum als het leidende platform voor smart contracts. Omdat het een jongere blockchain is, heeft Avalanche het voordeel dat het schaalbaarder, sneller en goedkoper is dan Ethereum.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten