crypto crash
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin koers hard daalt vandaag

Vandaag is de Bitcoin-prijs tot onder de $57.000 (€52.000) gezakt, een niveau dat sinds begin mei niet meer zo laag is geweest. De prijs ligt nu ook onder het cruciale 200-daags voortschrijdend gemiddelde van $58.492.

‘s Werelds grootste cryptomunt heeft nu drie opeenvolgende dagen van dalingen doorgemaakt, wat zorgen baart bij zowel investeerders als analisten. Volgens marktexperts kan de plotselinge prijsdaling aan verschillende factoren worden toegeschreven. In dit artikel leggen we uit wat er aan de hand is.

Duitse overheid blijft grote hoeveelheden Bitcoin verkopen

Een van de redenen voor de koersdaling is de overdracht van ongeveer 1.300 BTC door de Duitse regering, ter waarde van $75,53 miljoen, naar de grote cryptocurrency-exchanges Bitstamp, Coinbase en Kraken.

Volgens blockchain-analysebedrijf Arkham is dit de grootste overdracht naar gecentraliseerde exchanges in recente tijden, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de verhoogde verkoopdruk.

Mt. Gox-terugbetalingen zorgen voor onrust op de markt

De markt wordt verder beïnvloed door de verwachte Mt. Gox-terugbetalingen, die begin juli van start gaan. Volgens gegevens van Arkham Intelligence hebben verschillende wallets die gelinkt zijn aan Mt. Gox eerder vandaag kleine Bitcoin-transacties uitgevoerd. Het is de eerste keer in een week dat deze wallets actief zijn.

Een deel van de Bitcoin werd verzonden naar een wallet die door Arkham is geïdentificeerd als behorend tot Bitbank, een van de exchanges die zijn geselecteerd om de terugbetalingen aan Mt. Gox-schuldeisers te beheren. Arkham Intelligence meldde dat deze transacties drie wallets van de failliete exchange betroffen, met de grootste overdracht van ongeveer $24. Dit wordt gezien als een testtransactie ter voorbereiding op de substantiële terugbetalingen aan klanten die deze maand zijn gepland.

Deze langverwachte distributie zal meer dan $9,4 miljard aan Bitcoin teruggeven aan ongeveer 127.000 schuldeisers die al meer dan tien jaar op vergoeding wachten. De instroom van een dergelijk aanzienlijk bedrag aan Bitcoin in de markt zou verdere neerwaartse druk kunnen uitoefenen.

De koersdaling veroorzaakt liquidaties in de derivatenmarkt

De recente koersdaling van Bitcoin heeft een golf van liquidaties in de derivatenmarkt veroorzaakt. Volgens gegevens van CoinGlass hebben Bitcoin-liquidaties een waarde van $100,4 miljoen bereikt, waarbij meer dan $86 miljoen aan hefboom longposities gedwongen is gesloten.

Volgens 10x Research was $60.000 een belangrijk niveau voor Bitcoin-miners en Bitcoin Spot ETF-kopers, en markeerde het ook grotendeels de onderkant van de driemaandelijkse handelsrange.

“Alleen slecht geïnformeerde handelaren zijn bereid hier te kopen. Het doorbreken van deze ondersteuning zou een scherpe daling naar de lage $50.000 kunnen veroorzaken,” aldus het rapport.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen