Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin met meer dan 20% is gecrasht

De Bitcoin koers, en ook de prijs van alle andere cryptocurrencies is vannacht flink gecrasht. Maar wat heeft de enorme koersval veroorzaakt?


De Bitcoin prijs crashte tot $42K, maar lijkt te herstellen

De Bitcoin prijs zakte vannacht zelfs even tot onder de $42.000. Sindsdien is de koers weer wat herstelt waardoor 1 BTC op het moment van schrijven ongeveer $47.500 ligt. Ondanks het herstel is de Bitcoin koers nog altijd met meer dan 16 procent gedaald ten opzichte van een dag geleden.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ook de Ethereum prijs kleurt donkerrood vandaag. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $3.932. Dat betekent dat de prijs meer dan 14 procent lager ligt dan de dag ervoor.


Wat is de reden van de Bitcoin crash?

De totale cryptosector is volgens CoinGecko ongeveer een vijfde van zijn waarde kwijtgeraakt. Op het moment van schrijven ligt de waarde op ongeveer $2.2 biljoen. Gisteren lag de marketcap nog rond de $2.6 biljoen. De koersval in de cryptomarkt komt te midden van een zeer volatiele periode voor financiële markten.

De oplopende inflatie dwingt centrale banken om het monetaire beleid te verkrappen, waardoor de liquiditeit en de steunmaatregelen, die een breed scala aan activa deed stijgen, zullen afnemen.

De Omicron-variant van het coronavirus heeft ook geleid tot zorgen over wat het zou kunnen betekenen voor de wereldwijde economische heropening. Het is dan ook niet gek dat de wereldwijde aandelenmarkt ook flink is ingezakt.

Volgens Vijay Ayyar, hoofd van crypto exchange Luno, vertelt:

“De markten zijn zenuwachtig door alle onzekerheid rond Omicron, met gevallen die nu in veel landen verschijnen”, zei hij. “Het is moeilijk te zeggen wat dat betekent voor economieën en markten en daarmee voor de onzekerheid.”

Bitcoin heeft nu ongeveer $20.000 verloren sinds het op 10 november een record van $68.900 bereikte. Ondanks deze correctie houdt BTC nog altijd een jaarwinst van meer dan 60 procent over.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?