Chainlink, link koers
Chainlink

Dit is waarom de Chainlink koers zo hard stijgt vandaag

De Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), het grootste afwikkelingssysteem ter wereld, heeft samen met Chainlink een pilotprogramma afgerond met verschillende grote Amerikaanse banken om de tokenisatie van traditionele financiële fondsen te bevorderen.

Smart NAV pilot-programma: Efficiëntie en toekomstige ontwikkelingen

Het Smart NAV Pilot-programma had als doel een gestandaardiseerde methode te ontwikkelen om de netto-inventariswaarde (NAV) van fondsen via blockchains te verstrekken. Dit werd gerealiseerd door gebruik te maken van Chainlink’s Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP), aldus een rapport van de DTCC op 16 mei.

Resultaten van de pilot

De pilot toonde aan dat gestructureerde data op de blockchain kunnen bijdragen aan het effectief gebruik van fundamentele data in verschillende toepassingen. Dit omvat onder andere getokeniseerde fondsen en ‘bulk consument’ smart contracts die gegevens voor meerdere fondsen bevatten.

De nieuwe mogelijkheden die tijdens de pilot zijn ontdekt, kunnen helpen bij toekomstige ontwikkelingen. Ze ondersteunen toepassingen zoals brokerage-applicaties, geautomatiseerde gegevensverspreiding en eenvoudiger toegang tot historische gegevens voor fondsen.

De pilot bracht diverse voordelen met zich mee:

  • Verbeterd geautomatiseerd gegevensbeheer.
  • Beperkte impact op bestaande marktpraktijken.
  • Klanten kunnen historische gegevens opvragen zonder handmatige administratie.
  • Een breder scala aan API-oplossingen voor prijsgegevens.

Deelnemende banken

Verschillende Amerikaanse banken namen deel aan de pilot, waaronder American Century Investments, BNY Mellon, Edward Jones, Franklin Templeton, Invesco, JPMorgan, MFS Investment Management, Mid Atlantic Trust, State Street en U.S. Bank. Deze samenwerking toont de brede interesse en het potentieel van blockchain-technologie binnen de financiële sector.

Direct na het rapport steeg de Chainlink koers met meer dan 12 procent. In de afgelopen 24 uur is de LINK koers zelfs met 17 procent gestegen.

Het is begrijpelijk dat investeerders enthousiast zijn geraakt door het rapport. Het DTCC-rapport komt te midden van een bredere belangstelling voor de tokenisatie van echte activa door grote traditionele financiële instellingen. Deze interesse kan positief uitpakken voor Chainlink, aangezien hun technologie een cruciale rol speelt in deze ontwikkelingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken