Altcoin Nieuws

Dit is waarom de Elrond (EGLD) prijs omhoog schiet

Elrond is de afgelopen dagen bezig aan een flinke opmars. De EGLD token is in de afgelopen paar dagen namelijk met meer dan 70% gestegen. In dit artikel lees je wat de reden is van de enorme prijsstijging.


Waarom stijgt de EGLD prijs?

Slechts 4 dagen geleden lag de Elrond koers nog onder de $300. Vandaag ligt de koers al op de $533. Dat betekent dat de prijs van de EGLD token in 4 dagen tijd met meer dan 60% is gestegen.

EGLD 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Een van de belangrijkste redenen achter de prijsstijging is het liquiditeitsstimuleringsprogramma van $1,29 miljard, dat Elrond vrijdag introduceerde. Het initiatief is bedoeld om de aanstaande lancering van de gedecentraliseerde exchannge van het platform, gennaamd Maia, te “superchargen“.

Volgens het persbericht zal de DEX zijn utility- en governance-token, genaamd MEX, gebruiken om de financiering over te dragen. $282 miljoen van het totale bedrag zal in de eerste maand worden verdeeld onder die gebruikers van het handelsplatform die liquiditeit verschaffen in EGLD, MEX en USDC.

Elrond heeft het geld al verdeeld over meer dan 60.000 accounts in de vorm van MEX-tokens.

Na de eerste maand van distributie is het project van plan om vervolgprogramma’s voort te zetten “gericht op de gebruikers van de grootste DeFi-platforms in het ecosysteem.” Die klanten kunnen MEX-tokens claimen in verhouding tot hun activiteit met producten zoals Uniswap, Pancake Swap of Sushi Swap.


Elrond stijgt in 1 jaar tijd met 2.000 procent

Hoewel de prijsstijging van 70% van de afgelopen week misschien indrukwekkend klinkt, zijn de prestaties van de token op de jaargrafiek nog veel mooier. De Elrond koers lag op 1 januari 2021 namelijk nog rond de $24. Dat betekent dat de koers in 11 maanden tijd met meer dan 2.000% is gestegen.

Elrond raakte betrokken bij veel projecten en kondigde het hele jaar door verschillende ontwikkelingen op zijn netwerk aan. In augustus werkte het samen met Offsetra (een bedrijf dat zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot) en werd het het eerste CO2-negatieve blockchain-bedrijf in Europa.

In oktober begon Elrond samen te werken met het Panther Protocol. Dit is een oplossing voor het bouwen van schaalbare privé-infrastructuur voor het internet van blockchains. De samenwerking was bedoeld om interoperabele privacy en selectieve openbaarmakingsmechanismen naar het Elrond-netwerk te brengen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten