Shiba Inu (SHIB)
Shiba inu

Dit is waarom de Shiba Inu koers met 10 procent stijgt

Terwijl de cryptomarkt nog altijd moeite heeft om een herstel te laten zien, is de Shiba Inu koers vandaag met bijna 10 procent gestegen. Maar wat is nou de reden van deze plotselinge prijsstijging?

Shiba Inu koers schiet omhoog

Shiba Inu is de op een één na grootste memecoin op de cryptomarkt. De munt heeft een marktkapitalisatie van 7,8 miljard dollar en is de op elf na grootste cryptomunt ter wereld. De prijs van 1 SHIB token ligt op het moment van schrijven rond de $0.00001413, wat zo’n 7,5 procent hoger is dan een dag geleden.

Even steeg de prijs van de Shiba coin zelfs naar een hoogtepunt van $0,00001480, wat een dagelijkse winst van meer dan 10 procent zou beteken. De vraag die crypto investeerders zich nu dan ook stellen is: Wat zit er achter de plotselinge prijsstijging van Shiba Inu?

SHIB koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de Shiba Inu prijs?

De prijsstijging van de SHIB coin wordt volgens analisten vooral veroorzaakt door een piek in de burn-snelheid van de token en de hoge verwachtingen rond de lancering van Shibarium zorgen voor positiviteit rondom de memecoin.

De SHIB burn begint op stoom te komen en dat is een goed teken voor investeerders. In de afgelopen 24 uur zijn er meer dan 110 miljoen SHIB tokens vernietigd. Hierdoor is nu 40 procent van alle SHIB tokens vernietigd (geburned) zo blijkt uit gegevens van Shibburn. Door de grote burns worden de Shiba tokens steeds zeldzamer en dat drijft de prijs op.

SHIB token burn snelheid – Bron: Shiba-burn-tracker

Echter, ondanks dit goede nieuws is SHIB met meer dan 80 procent gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $0,00008845 die geregistreerd werd in oktober 2021.

Shiba Inu nieuws

Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Shiba Inu bereikt mijlpaal, maar zorgen over de toekomst nemen toe
Staat de Shiba Inu koers aan de vooravond van een Gigantische prijsstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins