Shiba Inu (SHIB)
Floki, Shiba inu

Dit is Waarom de Shiba Inu Koers met 14% Stijgt

Shiba Inu (SHIB) kende afgelopen week een stijging van 13,7% en presteerde daarmee beter dan zowel de algemene cryptomarkt als zijn memecoin rivalen. Deze opwaartse trend is waarschijnlijk te linken aan een recente aankondiging van het ontwikkelingsteam over de introductie van een nieuwe digitale identiteitsdienst.

Het team achter het Shiba Inu netwerk implementeert een Self-Sovereign Identity (SSI) integratie. Deze toevoeging beoogt gebruikers meer zeggenschap te bieden over hun eigen digitale identiteiten en streeft tegelijkertijd naar het verhogen van de netwerkbeveiliging. Er wordt verwacht dat SSI een essentieel onderdeel zal vormen van toekomstige initiatieven binnen het ecosysteem.

Shiba Inu presteert beter dan rest van memecoins

Wanneer we het prijsverloop van de toonaangevende memecoins bestuderen, springt de groene lijn van Shiba Inu in het oog, vooral in contrast met andere munten die een aanzienlijke daling hebben ondergaan. Dit wordt duidelijk geïllustreerd in Figuur 1. Zowel Dogecoin (DOGE) als PEPE en FLOKI beleefden een uitdagende week, met dalingen van respectievelijk 1,8%, 14,2% en 3,6% over de afgelopen 7 dagen.

Tegelijkertijd noteerde SHIB een opmerkelijke stijging van 13,7%. Mede dankzij deze groei heeft Shiba Inu nu stevig de 15e positie in handen op basis van marktkapitalisatie, en nadert het de waarde van Dogecoin tot op bijna de helft.

Lancering van Shibarium is nabij

SSI zal eveneens een integrale rol spelen in de langverwachte schaalbaarheidsoplossing, Shibarium. De introductie van het layer 2 protocol op het Shiba Inu netwerk is nabij. Verwacht wordt dat de lancering zal plaatsvinden tijdens de Blockchain Futurist conferentie in Toronto, Canada, die loopt van 13 tot en met 17 augustus.

Dat betekent dat we nog maar twee weken verwijderd zijn van de realisatie van Shibarium. Dankzij dit protocol garanderen de ontwikkelaars snellere en kostenefficiëntere transacties. Transacties zullen worden verwerkt op Shibarium en vervolgens in efficiënte bundels worden gevalideerd op het Shiba Inu netwerk. Bovendien zal het mogelijk zijn om een breed scala aan gedecentraliseerde apps (dApps) te draaien, waaronder NFT’s en blockchain-games.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken