Ethereum
Ethereum

Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559

De Merge had Ethereum in theorie deflatoir moeten maken. Dat betekent dat er op dagelijkse basis meer Ethereum verdwijnen dan bijkomen. Dit heeft alles te maken met het burning-mechanisme dat via EIP-1559 is ingebouwd en het wegvallen van de beloning voor Proof-of-Work miners. De realiteit is echter dat Ethereum nog altijd inflatoir is, maar hoe kan dat?

Lucas Outumoro geeft antwoord

Lucas Outumoro, het hoofd van onderzoek bij IntoTheBlock, heeft het idee dat de dalende interesse in NFTs een belangrijke reden is voor de tegenvallende burn-cijfers van Ethereum. Volgens Outumoro is er een sterke correlatie van ongeveer 0,58 tussen het NFT-volume en de hoeveelheid Ethereum die op de digitale brandstapel gaat.

Voor de Merge voorspelde Outumoro nog dat de inflatie van Ethereum na de transitie naar Proof-of-Stake tussen de -0,5 tot zelfs -4,5 procent kon uitkomen. Allemaal afhankelijk van de hoogte van de gas-fees op het platform. Nu blijkt echter dat de inflatie momenteel op 0,54 procent op jaarbasis ligt. Het lijkt erop dat Ethereum een nieuwe bullrun nodig heeft om dit percentage onder de nul te krijgen.

Wat is EIP-1559?

EIP-1559 is een verbeteringsvoorstel voor Ethereum dat afgelopen jaar is ingevoerd. Het effect van deze verandering is dat een deel van de transactiekosten op de brandstapel gaan. Dat wil zeggen dat de miners of validators dit gedeelte van de transactiekosten niet krijgen, maar dat deze voorgoed verloren gaan. Hoe hoger de transactiekosten, hoe meer Ethereum er op de brandstapel gaat.

Als het heel populair wordt op het platform, dan kan dat er op deze manier toe leiden dat er meer Ethereum op de brandstapel gaat, dan dat er nieuwe Ethers worden gemaakt. Zo is het mogelijk dat Ethereum in de toekomst deflatoir wordt, dus dat de supply krimpt, in plaats van toeneemt.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?