Ethereum Nieuws

Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559

De Merge had Ethereum in theorie deflatoir moeten maken. Dat betekent dat er op dagelijkse basis meer Ethereum verdwijnen dan bijkomen. Dit heeft alles te maken met het burning-mechanisme dat via EIP-1559 is ingebouwd en het wegvallen van de beloning voor Proof-of-Work miners. De realiteit is echter dat Ethereum nog altijd inflatoir is, maar hoe kan dat?

Lucas Outumoro geeft antwoord

Lucas Outumoro, het hoofd van onderzoek bij IntoTheBlock, heeft het idee dat de dalende interesse in NFTs een belangrijke reden is voor de tegenvallende burn-cijfers van Ethereum. Volgens Outumoro is er een sterke correlatie van ongeveer 0,58 tussen het NFT-volume en de hoeveelheid Ethereum die op de digitale brandstapel gaat.

Voor de Merge voorspelde Outumoro nog dat de inflatie van Ethereum na de transitie naar Proof-of-Stake tussen de -0,5 tot zelfs -4,5 procent kon uitkomen. Allemaal afhankelijk van de hoogte van de gas-fees op het platform. Nu blijkt echter dat de inflatie momenteel op 0,54 procent op jaarbasis ligt. Het lijkt erop dat Ethereum een nieuwe bullrun nodig heeft om dit percentage onder de nul te krijgen.

Wat is EIP-1559?

EIP-1559 is een verbeteringsvoorstel voor Ethereum dat afgelopen jaar is ingevoerd. Het effect van deze verandering is dat een deel van de transactiekosten op de brandstapel gaan. Dat wil zeggen dat de miners of validators dit gedeelte van de transactiekosten niet krijgen, maar dat deze voorgoed verloren gaan. Hoe hoger de transactiekosten, hoe meer Ethereum er op de brandstapel gaat.

Als het heel populair wordt op het platform, dan kan dat er op deze manier toe leiden dat er meer Ethereum op de brandstapel gaat, dan dat er nieuwe Ethers worden gemaakt. Zo is het mogelijk dat Ethereum in de toekomst deflatoir wordt, dus dat de supply krimpt, in plaats van toeneemt.

Ethereum nieuws

Ethereum Shanghai-upgrade gepland voor 2023
Bitcoin en Ethereum koers stijgen, maar de inflatie baart zorgen
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten