Ripple, xrp
Ripple

Dit is waarom november een belangrijke maand was voor Ripple

De maand november is een interessante maand geweest voor de XRP-gemeenschap. Onder andere met positieve ontwikkelingen voor de rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC) en nieuwe toepassingen voor de token.

Marktleider XRP

De XRP token van Ripple Labs behoort al jaren tot de top van de markt. Op het moment van schrijven zijn er slechts zes projecten met een grotere market cap dan XRP. De maand begon goed voor de nummer 7 van de markt met de lancering van XLS-20, een manier om NFTs te bouwen op het protocol van Ripple Labs. 

Eén week na de lancering waren er 240.000 NFTs en 9.000 verschillende collecties beschikbaar op de XRP Ledger. Op ongeveer hetzelfde moment kondigde stablecoin-uitgever STASIS aan dat het zijn populaire euro (EUR) stablecoin EURS op de XRP Ledger heeft gezet.

Verder kondigde Propr Home, een Portugese vastgoed-marktplaats, aan dat het de XRP Ledger wil gebruiken. Specifiek om NFTs uit te geven die het vastgoed op de marktplaats vertegenwoordigen. Dat zou het eenvoudiger moeten maken om transacties te doen.

Ook de Bank of America schijnt interesse te hebben in de ODL-service van Ripple. De investeringsbank is van plan om de technologie na de rechtszaak van Ripple Labs tegen de SEC te implementeren.

De rechtszaak met de SEC

Ook op het front van de rechtszaak komt er steeds meer goed nieuws naar buiten. Nu gaan er geruchten dat de SEC inzet op een schikking met Ripple Labs. Een schikking betekent in feite dat de partijen samen een overeenkomst bereiken over de uitkomst van de rechtszaak. Daarmee zouden ze niet het oordeel van de rechter afwachten, maar zelf een einde breien aan de rechtszaak.

Het schijnt dat de SEC hierop hoopt, omdat het niet wil dat de Hinman-documenten uitlekken. Deze documenten bevatten de interne beraadslagingen die ten grondslag lagen aan de Hinman-toespraak. In deze toespraak zei Hinman namens de SEC dat zowel Bitcoin als Ethereum niet als effect kwalificeren, omdat ze voldoende decentraal zijn.