Altcoin

Dit is waarom Polygon’s MATIC richting een nieuwe recordhoogte gaat

Sterke fundamenten en de gestage groei van het Polygon-netwerk zijn slechts enkele van de factoren achter MATIC’s recente rally boven $2,00.


MATIC lijkt klaar voor doorbraak

Layer-Two (L2)-oplossingen voor het Ethereum-netwerk zijn een populair onderwerp van discussie geworden. Speculaties over de bijbehorende tokens ondersteunden de enorme rally die dit jaar in veel van de protocollen te zien was. De parabolische groei van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) en non-fungible token (NFT)-sectoren leidde ook tot een stijging van de kosten van het uitvoeren van eenvoudige overdrachten. Dit zette ontwikkelaars en investeerders ertoe aan om te migreren naar L2-ondersteunende platforms.

Een L2-oplossing die eerder dit jaar zijn symbolische prijs naar hoogtepunten zag stijgen en nu klaar lijkt om een ​​nieuwe doorbraak hoger te maken, is Polygon (MATIC). Dit is een proof-of-stake blockchain-protocol dat schaalbare oplossingen op Ethereum samenvoegt ter ondersteuning van een multi-chain ecosysteem.

Gegevens afkomstig van TradingView laten zien dat MATIC op 21 september een dieptepunt bereikte van $1,01. De afgelopen maanden was de prijs in een gestage opwaartse trend, waardoor de altcoin op 1 december boven de $2,00 kwam. 

MATIC/USDT 1-daagse grafiek. Bron: TradingView

Het ecosysteem van Polygon breidt zich snel uit. Het bewijs hiervan is te zien in de toename van protocollanceringen, cross-chainmigraties, de lancering van een op Polygon gericht Exchange-Traded Product (ETP) en een gestage toename van gebruikersactiviteit.


Uitbreiding van het MATIC-ecosysteem

Eén van de grootste aanjagers van de MATIC-prijs en on-chain-activiteit is de toevoeging van nieuwe protocollen aan de lanceringen van het Polygon-netwerkthroproject en cross-chain-migraties.

Meest recentelijk heeft de gedecentraliseerde exchange IDEX aangekondigd dat het v3 van zijn exchange op het Polygon-netwerk zou lanceren. Hierdoor zou het de eerste hybride liquiditeit-DEX op Polygon worden.

Het Polygon-netwerk heeft veel projectlanceringen gezien. Enkelen hiervan zijn NFT-projecten zoals de OpenBiSea NFT-marktplaats en gaming/DeFi-platforms zoals Rainmaker Games, Harvest Finance en Jarvis Network.

Momenteel is de Uniswap-gemeenschap bezig met het stemmen over het al dan niet toevoegen van Polygon-ondersteuning voor Uniswap v3. Na een meerderheid van ‘ja’ in de fase 1-stemming op 25 november, is het proces verschoven naar fase 2.


Toenemende institutionele steun

Een andere reden voor de stijgende prijsactie voor Polygon is de toegenomen belangstelling van institutionele beleggers. De afgelopen maanden zijn er verschillende exchange-traded products (ETP’s) voor Polygon genoteerd. Enkelen hiervan zijn de de Osprey Polygon Trust in september en de 21Shares Polygon ETP in november.

Polygon staat ook op de lijst van activa die door Grayscale Investments worden onderzocht als potentiële Trust-kandidaat.

Het netwerk heeft ook geprofiteerd van een investeringsfonds van $20 miljoen dat is gelanceerd door Wintermute. Dit is een maker van digitale activamarkt die zich richt op het helpen stimuleren van de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties op Polygon.

Momenteel krijgt het Polygon-netwerk meer aandacht terwijl het zich voorbereidt op het hosten van een ZK-top op 9 december. Hier zullen ontwikkelaars de “huidige staat en toekomst van zk-STARK’s en toepassingen van zero-knowledge proofs” bespreken.


Toename van actieve gebruikers en wallets

Een derde reden voor de stijgende prijsactie die in MATIC wordt gezien, is de gestage toename van gebruikers op het netwerk. Dit blijkt uit de toename van wallet-adressen met een saldo.

Polygonadressen met een saldo vs. MATIC-prijs. Bron: Intotheblock

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, is het aantal Polygon-wallets met een saldo in 2021 gestaag toegenomen. Het bevindt het zich momenteel op een recordhoogte van 282.760.

Bewijs van de toegenomen activiteit is ook te vinden in de gegevens voor de totale inkomsten uit vergoedingen op het netwerk. Ook deze zijn in de tweede helft van 2021 gestaag gestegen.

Polygonprijs versus totale opbrengst. Bron: Token Terminal

Aangezien nieuwe protocollen op het Polygon-netwerk blijven verschijnen, zullen deze statistieken waarschijnlijk stijgen als nieuwe gebruikers het platform blijven gebruiken om te ontsnappen aan de hoge kosten die op het Ethereum-netwerk worden gezien.