Regulatie

Dit is wat de Indiase premier denkt van Bitcoin en Crypto

De Indiase premier Narendra Modi sprak gisteren bij ‘de Sydney Dialogue’. Hij sprak over het succes van India in de digitale sector en kunstmatige intelligentie. Wat echter ieders aandacht trok, waren zijn opmerkingen over de cryptomarkt en Bitcoin.


Crypto moet niet in de verkeerde handen terecht komen

De premier van India zei namelijk dat alle democratische landen zouden moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat Bitcoin en crypto-activa niet in verkeerde handen terechtkomen.

“Het is belangrijk dat alle democratische naties hieraan samenwerken en ervoor zorgen dat crypto niet in verkeerde handen terechtkomt, wat onze jongeren kan bederven.”

De opmerkingen van de Indiase premier over Bitcoin en crypto lijken misschien op wat veel andere regeringsleiders in het verleden al hebben gezegd, maar wat deze opmerkingen cruciaal maakt, is de timing. India bevindt zich naar verluidt in de laatste fase van het ontwikkelen van nieuwe regelgeving-frameworks voor crypto-gebruik. Bronnen beweren dat de overheid cryptocurrencies als activaklasse wil reguleren en het gebruik ervan in de betalingssector wil verbieden.


De cryptomarkt snakt naar regelgeving

Het Indiase crypto-ecosysteem bloeit. Dit ondanks de al zo lange onzekerheid rond de regelgeving. Inwoners van het land zijn uitermate geïnteresseerd in de nieuwe technologie. Sterker nog, zelfs in een tijd waarin de RBI en de centrale overheid crypto gebruik wouden verbieden, vocht de crypto-gemeenschap in India een juridische strijd uit en voerde ze massale onderwijsprogramma’s uit om het volk voor te lichten.

De Indiase Centrale Bank handhaaft nog steeds een passieve houding ten aanzien van crypto en is van mening dat het een langdurige impact op de economie kan hebben als het als betalingsinstrument wordt gebruikt. Velen geloven zelfs dat het verbod op cryptobetalingen door de RBI zelf is gepusht. Er zijn dus veel meningsverschillen in het enorme land. Toch lijkt vriend en vijand het erover eens dat de cryptomarkt snakt naar regelgeving.