Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Dit is wat je moet weten over de Shiba Inu burns

Veel crypto valuta’s ‘burnen’ (vernietigen) munten door ze naar ‘dode’ wallets te sturen. Hiermee zorgen ze ervoor dat de tokens langzamerhand waardevoller worden. Shiba Inu is een van de vele cryptomunnten waarvan tokens vernietigd worden.


Hoe vernietigd de Shiba gemeenschap hun munten

Het burnen van tokens helpt om schaarste te vergroten, wat op termijn kan leiden tot prijsstijgingen. Zowel Binance Coin als Ethereum burnen regelmatig munten. Dit gebeurd automatisch, door het algoritme. Bij Shiba werkt het burnen anders. Hier wordt het vernietigen van tokens gedaan door de community. De grootste burns worden gedaan door een aantal belangrijke spelers. Hieronder vindt je een aantal van de grootste burners.

Bigger Entertainment

Bigger Entertainment is het bedrijf achter de grootste SHIB burns. Door middel van zijn SHIB Burner-afspeellijst en burnparty’s, heeft het “crypto platenlabel” meer dan 1 miljard SHIB tokens vernietigd. Ook brengt het binnenkort nieuwe burn-events en een NFT spel aan.

Shiba Inu games

Terwijl NFT games worden geassocieerd met het verdienen van crypto, zijn er nu ook zogenaamde play-to-burn games. De mobiele game Bricks Burner van Travis Johnson gebruikt de verdiende advertentie inkomsten om SHIB tokens te vernietigen. Deze methode heeft tot nu toe meer dan 358 miljoen SHIB geburnd.

Bricks Burner is niet het enige spel dat SHIB burnt. Verschillende andere mobiele games claimen dat ze SHIB burnen. Bigger Entertainment heeft in januari 10 nieuwe SHIB-burngames op zijn website uitgebracht.

Meer SHIB-burns

Er zijn tal van andere SHIB burningsinspanningen gaande binnen de Shib gemeenschap en het ecosysteem. Zo burnt de Shiba Coffee Company een percentage van haar winst. Kijkend naar de SHIB-roadmap, komen er in de toekomst tal van nieuwe burnmechanismen aan. Zo krijgt de Shibarium L2 een eigen burnmechanisme.


Wil jij SHIB verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Hoeveel SHIB wordt er geburnd?

Natuurlijk verloopt het burnen niet altijd goed. Verschillende oplichters beloofden SHIB tokens te burnen, maar deden dat uiteindelijk niet. Wees dus voorzichtig met nieuwe ‘burners’ totdat ze hun Etherscan transactie van de burn hebben gepubliceerd.

In totaal zijn er nu 410,3 biljoen SHIB tokens vernietigd. Dat komt neer op 41% van het totale aanbod.

Het grootste deel van de vernietigde tokens is afkomstig van de eerste burn van Vitalik Buterin. De oprichter van Ethereum vernietigde in mei 2021 ongeveer 410,24 biljoen SHIB tokens, nadat hij 500 biljoen SHIB had ontvangen toen de munt voor het eerst werd gelanceerd. Buterin schonk vervolgens de resterende SHIB aan een goed doel. Dit betekent dat na de burn van Buterin de totale hoeveelheid vernietigde Shiba Inu dat door de gemeenschap is geburnd op 59,2 miljard SHIB staat, ter waarde van $1,63 miljoen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten