Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Dit wil Elon Musk veranderen aan Twitter

In een uitgebreid interview legde Musk zijn plannen uit die hij wil doorvoeren om Twitter te wijzigen, mits zijn bod om Twitter te kopen succesvol is.


Musk wil Twitter overnemen

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, schudde gisterochtend de wereld op toen hij een bod aankondigde om Twitter over te nemen. Musk wil het social media platform opkopen voor $54,20 per aandeel, wat ongeveer gelijk staat aan $43 miljard. Musk verscheen later op de dag op het podium van Ted2022 in Vancouver, Canada, en legde uit waarom.

“Ik denk dat het belangrijk is om een plek te bieden voor de vrijheid van meningsuiting. Twitter is het feitelijke stadsplein geworden, en het is echt belangrijk dat mensen zowel de realiteit als de perceptie hebben dat ze vrijuit kunnen spreken binnen de grenzen van de wet.” Aldus Musk.

Musk zei dat hij onder meer plannen heeft om de Twitter-broncode open-source te maken voor openbaar onderzoek:

“De code moet op GitHub staan, zodat deze kan worden onderzocht. Ik denk gewoon dat het belangrijk is voor de democratie in de Verenigde Staten en andere landen. Het beschavingsrisico wordt kleiner als we het vertrouwen in Twitter als publiek platform kunnen vergroten.”

Vorige week vroeg Musk zijn Twitter-gebruikers of ze een bewerkingsknop willen. Echter zei Musk dat hij zijn eigen tweets niet persoonlijk zou bewerken, maar het publiek zou moeten weten of iemand dat wel deed.

Toen hem werd gevraagd hoe een bewerkingsfunctie zou werken, zei Musk dat het voor een bepaalde tijd mogelijk is om je tweets je bewerken, en dat retweets en reacties zouden worden gereset. Dit om te voorkomen dat een bewerkte tweet dezelfde reacties lijkt te hebben als het origineel.


Musk is groot fan van de vrijheid van meningsuiting

Musk is meerdere keren in de problemen gekomen met de SEC voor zijn tweets. Hij heeft zichzelf een groot fan van de vrijheid van meningsuiting genoemd, maar erkende dat er beperkingen zijn aan wat een gecentraliseerd bedrijf kan toestaan.

“Er zijn enkele grenzen aan de vrijheid van meningsuiting in de VS, en Twitter zou zich aan die regels moeten houden. Volgens mij moet Twitter voldoen aan de wetten van het land. Er is een verplichting om dat te doen. Maar geen inzicht hebben in wat er achter de schermen gebeurt, kan heel gevaarlijk zijn.” Aldus Musk.

Musk legde zijn visie uit over hoe een platform dat de vrijheid van meningsuiting ondersteunt eruitziet:

“Een goed teken van vrije meningsuiting is dat iemand die je niet leuk vindt, iets kan zeggen dat je niet leuk vindt. Dat is het teken van een gezonde vrije meningsuiting.”


Musk: “Ik koop Twitter niet om winst te behalen”

Musk zegt dat hoewel hij het zich kan veroorloven om Twitter te kopen en het private te houden, hij zoveel mogelijk Twitter aandeelhouders wil behouden. Hij herhaalde dat hij Twitter zou kopen voor het welzijn van de gebruikers en zei:

“Ik geef helemaal niets om de winst.”

Als het Twitter bestuur zijn aanbod niet accepteert, zegt Musk dat hij een Plan B heeft. Echter gaf hij aan dit op een ander moment te bespreken. Als hij het bedrijf daadwerkelijk overneemt, zegt Musk dat zijn hoogste prioriteit het elimineren van de spambots is die het platform teisteren.

“Als ik een Dogecoin kreeg voor elke crypto scam die ik zie, zou ik 100 miljard Dogecoins hebben.”

Toen hem werd gevraagd of hij spijt heeft van zijn Dogecoin pumps, antwoordde Musk:

“Ik denk dat ze leuk zijn, en ik heb altijd gezegd: ‘Wed niet al je geld op Dogecoin.'”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten