Crypto prijs stijgt
Altcoin

Dit zijn de 3 best presterende cryptomunten van het moment

Hoewel de gehele cryptomarkt nog aan het herstellen is van een recente correctie, hebben een paar altcoins opmerkelijke veerkracht getoond. Drie daarvan hebben opvallende stijgingen geboekt, ondanks de terugval in de rest van de markt.

1. Akash Network (AKT)

Akash Network (AKT) is deze week de best presterende cryptomunt. Het project streeft naar een revolutionaire, gedecentraliseerde cloud computing-marktplaats die concurrerend is met traditionele diensten zoals AWS en Google Cloud. Akash Network biedt een goedkoper en flexibeler alternatief.

Gebruikers kunnen veilig rekenkracht huren via een Proof-of-Stake (PoS) blockchain, waarbij betalingen in AKT-tokens worden gedaan. Dit bevordert privacy en kostenefficiëntie, vooral voor toepassingen die veel rekenkracht vereisen, zoals machine learning.

In een zeer korte tijd heeft de koers van AKT een enorme stijging doorgemaakt van bijna 70%. Deze stijging, die binnen slechts 30 minuten plaatsvond, bracht de prijs van rond de $4,01 naar $6,74.

2. Bonk (BONK)

Een andere goed presterende cryptomunt is Bonk (BONK). Deze cryptocurrency is geïnspireerd door meme-coins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), maar onderscheidt zich doordat het draait op de Solana (SOL) blockchain. In maart 2024 is Bonk de zesde grootste meme-coin qua marktkapitalisatie. Aan het einde van 2023 maakte Bonk een spectaculaire stijging door van meer dan 10.000%.

In de afgelopen 24 uur is de munt met meer dan 40% gestegen, wat indrukwekkend is, maar Bonk blijft ver onder zijn all-time high (ATH) van twee maanden geleden. Destijds lag de waarde meer dan 52% hoger, met een koers van $0,000045.

3. Near Protocol (NEAR)

Tot slot bespreken we Near Protocol (NEAR). Dit blockchainplatform richt zich op het verbeteren van de efficiëntie en schaalbaarheid van gedecentraliseerde applicaties (dApps) door gebruik te maken van een techniek genaamd ‘sharding’. Hierbij wordt de blockchain in verschillende segmenten verdeeld, zodat elke node slechts een deel van de totale transacties hoeft te verwerken.

In de afgelopen week steeg de NEAR-token met ongeveer 40% naar een koers van $7,16. Door deze sterke prestaties staat Near Protocol nu binnen de top 20 van cryptomunten qua marktkapitalisatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Near Protocol of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017