Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

DOGE-1 maanmissie klaar voor SpaceX-lancering in begin 2022

DOGE-1 wordt naar verluidt de eerste door cryptovaluta gefinancierde missie naar de maan. De lancering van de maanmissie staat nu gepland voor begin volgend jaar.


CubeSat van 40 kilogram

De lancering vloeit voort uit een samenwerking tussen twee blockchain-ondernemingen en een fabrikant genaamd ‘Geometric Energy Corporation’, ofwel GEC afgekort.

De andere blockchain-bedrijven, Unizen en ZenX, hebben bekend gemaakt dat ze bezig zijn met het bouwen en het lanceren van DOGE-1. Naar verluidt wordt dit een CubeSat van ongeveer 40 kilogram, die een nieuwe use-case zal worden voor cryptocurrencies. De CubeSat zal naar een stabiele baan om de maan reizen om ‘maanruimtelijke intelligentie’ te verkrijgen van sensoren en camera’s die voor analyse naar GEC worden teruggestuurd. Cubesats zijn nanosatellieten, met gestandaardiseerde afmetingen, die verschillende use-cases kunnen bieden. 

De CubeSat zal naar de ruimte worden gestuurd via een samenwerking met SpaceX FalconX en staat momenteel gepland voor het eerste kwartaal van 2022. In totaal zijn er momenteel al meer dan 1.600 CubeSats de ruimte in gestuurd. Toch verschilt DOGE-1 hiervan, doordat hij verder van de aarde zal gaan reizen. Waar ‘reguliere’ CubeSats tussen de 100 en 1.200 mijl van de aarde verwijdert zijn, loopt dit bij DOGE-1 op tot circa 250.000 mijl van de aarde.


DOGE-1 mogelijk eerste CubeSat op de maan

Aanvankelijk zou NASA het bedrijf zijn met de eerste CubeSat die naar de maan zou worden gestuurd. Dit is inmiddels echter al enkele keren vertraagd. Hierdoor staat de lancering van NASA’s CAPSTONE gepland voor eind maart 2022. Het zou hiermee kunnen dat DOGE-1 eerder gelanceerd wordt dan NASA’s CAPSTONE. Er is echter nog geen harde datum genoemd voor de lancering van DOGE-1, toch zou het een enorme mijlpaal zijn.

Afgelopen mei werd al bekend dat Dogecoin het project zou financieren, met een geplande lanceringsdatum in het eerste kwartaal van 2022. Het project boekte hierdoor enorme progressie. De vice-president van SpaceX gaf destijds aan dat de ‘missie zal de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel’. Ook ElonMusk heeft de lancering van DOGE-1 bevestigd, dit via een tweet op Twitter.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten